Tevreden met de drie punten

20-10-2014 20:51

Door Hasko van Dalen

Feyenoord-Heracles (2-1) werd nooit memorabel. Maar dat betekent niet dat Hasko geen puik wedstrijdverslag kan maken, helemaal geënt op zijn ervaring in ‘vakkie V’. Bij deze!

 

Competitiewedstrijden worden tegenwoordig op de meest vreemde tijdstippen gespeeld. Daardoor vergiste ik mij afgelopen zaterdag in het aanvangstijdstip van de wedstrijd tegen Heracles Almelo. Terwijl de club vooraf in de e-mail nieuwsbrief nog gewaarschuwd had vooral op tijd te komen, vanwege de mogelijke verkeersdrukte. Ik arriveerde pas drie kwartier voor aanvang in Rotterdam. Nou dan kan je wel vergeten dat je je auto nog in de buurt van het stadion kunt parkeren. Als ze De Kuip gaan renoveren is het te hopen dat ze ook voor extra parkeerplekken zorgen. Nu kon ik na wat rond rijden een plekje vinden op een half uur lopen van het stadion. Dus miste ik voor het eerst in tientallen jaren de aftrap. Toen ik op de tribune kwam had Feyenoord al twee corners genomen. Het leverde cynische commentaren op van de vaste supporters op de plekken om mij heen op Vak V.

 

Andere mensen, andere sfeer

Het viel me trouwens op dat het razend druk was in De Kuip, ondanks de herfstvakantie. Wel waren er heel wat vaste bezoekers zonder hun vast maatje. Zo zag je weer eens mensen die altijd maar een of twee keer per jaar ziet. Het leverde ook nieuwe gezichten op. Een enkeling had zelfs zijn vrouw of vriendin meegenomen. Dan zijn ze direct een stuk rustiger en leveren minder bijtende commentaren op spelers en scheidsrechter. Het Wedstrijd Magazine werd ook aandachtiger gelezen dan anders. Ook waren er heel wat vaders, die hun jonge kinderen hadden meegenomen. Ik had wel medelijden met ze, als ze middenin de wedstrijd van de tribune naar beneden moesten gaan omdat zoonlief hoognodig moest plassen. Tussen al die toeschouwers zaten ook een paar lolbroeken, die opgeblazen condooms als ballonnen gebruikten. Een nieuwe variant, nadat we eerder al opgeblazen bananen en zwembandjes hadden boven Vak W hadden zien deinen. Twee opgeblazen condooms zweefden zelfs het veld op. Ik dacht even dat het kritiek was op het steriele spel of de improductiviteit van onze voorhoede, maar houd het toch maar op baldadigheid.

 

Geen 4-0, geen 6-0

Doelpunten van Feyenoord hebben ze er niet door gemist. De eerste twintig minuten hielden de jonge blaasjes het nog wel uit. Toen stond het al 2-0 door goals van Elvis Manu. Daarna maakten we ons op voor een grotere score. Heracles leek rijp voor de slacht.  Dat het bij rust nog slechts 2-0 was deerde ons niet. We rekenden op de doelpunten in de goal aan onze kant. Niet voor niets de kant waar Feyenoord in de tweede helft het liefst naartoe speelt. In Vak V liepen de voorspellingen uiteen, maar 4-0 en 6-0 voerden de boventoon. Helaas liep het even anders. Wilkshire maakte een onbeholpen overtreding. Strafschop! 2-1. Daarna was het tóch weer bibberen geblazen. We kregen kansen genoeg, maar wat bij ons in de spits loopt is de eredivisie onwaardig. Mooi was alleen nog dat Matthew Steenvoorden eindelijk zijn debuut mocht maken.

 

Gelukkig, het linkerrijtje

Dus haalden we opgelucht adem toen het laatste fluitsignaal klonk. De meeste toeschouwers liepen direct hoofdschuddend weg, maar vanaf de tribunes heb ik nauwelijks wanklanken gehoord. De echte fans bleven staan totdat de ploeg voor Vak S de bekende armgebaren van de winnaars had gemaakt. Want die overwinning is in deze fase van de competitie het enige dat telt. We moeten blij zijn met de drie punten. Of we goed of slecht voetbal spelen is even van ondergeschikt belang. We staan nu weer in het linkerrijtje. Bovendien nog maar drie punten achter op onze grote rivaal.

 

Dat is beter dan we na de dramatische start van het seizoen hadden kunnen bedenken.

 

Afbeelding / www.feyenoordinbeeld.nl

 

Rubriek Vanuit de Kuip

Hasko van Dalen

Hasko van Dalen (geboren 11 december 1949) is al meer dan 50 jaar supporter van Feyenoord en sinds 1983 een trouwe bezoeker van alle thuiswedstrijden. Zijn vaste stek is Vak V, waa...

Bekijk profiel