Nu al alarmfase voor Feyenoord?

15-7-2012 17:15

Door Hasko van Dalen

Het Feyenoord-legioen zou ‘gegroeid’ zijn en hebben geleerd wat geduld is. Zo niet op de Feyenoord-fora. De belabberde oefenwedstrijd tegen BVV Barendrecht (0-1) zorgde alweer voor verwensingen en tirades.

 

Afgelopen zaterdag werd er weer heel wat gemopperd over Feyenoord. De uitslag van de oefenwedstrijd tegen BVV Barendrecht was ook niet best. Het werd slechts 0-1. Volgens een reactie op één van de digitale supportersfora is een rampseizoen in de maak. Het valt trouwens op dat de supporters die op dergelijke fora actief zijn al heel snel het taalgebruik uit de bekende praatprogramma’s op televisie overnemen.  Zo lees ik dat de spelers zich na zo’n kleine overwinning tegen Barendrecht 'diep moeten schamen'. Gelukkig waren er tekenen dat ze dat ook wérkelijk doen. Na afloop van het duel waren uit de kleedkamer van Feyenoord namelijk de nodige woordenwisselingen te horen. De slechte prestatie zorgde voor verwijten over en weer. Volgens de media dreigde zelfs een handgemeen, waarbij verdediger Bruno Martins Indi betrokken zou zijn.

 

Taalgebruik van de TV-programma’s wordt overgenomen

 

Trainer Ronald Koeman had er weinig moeite mee. Waarschijnlijk komt zo’n opstootje hem wel goed uit. Het toont aan dat de groep op scherp staat. Hij is bovendien een meester in het wegnemen van de druk op zijn spelersgroep. Hij was - pro forma - boos dat de wedstrijd op kunstgras moest worden gespeeld. Bovendien toonde hij zich verbolgen over het feit dat BVV Barendrecht alleen verdedigde, er geen wedstrijd van wilde maken. En laten we niet vergeten dat hij zaterdag enkele spelers spaarde. Toch kan ook Koeman niet om het gemis van een echte spits heen. Naar buiten toe maakt hij zich er niet al te druk om. Hij weet dat zijn team pas in het begin van de voorbereiding zit.

 

Hou even op, supporters…!

 

Komende week is er nog een oefenwedstrijd tegen FC Dordrecht, zondag is de jaarlijkse open dag en de week erop de openingswedstrijd van het nieuwe seizoen tegen Real Mallorca. Er komt ook nog een speler (Omar Elabdellaoui) bij en de transfermarkt is nog niet gesloten.Wel maakt hij zich zorgen en ergert zich af en toe zichtbaar, maar hij moppert nog niet openlijkDe supporters moeten dus ook even ophouden met hun traditionele Rotterdamse geklaag.

 

Laten we ons cluppie het voordeel van de twijfel gunnen. 

 

Rubriek Vanuit de Kuip

Hasko van Dalen

Hasko van Dalen (geboren 11 december 1949) is al meer dan 50 jaar supporter van Feyenoord en sinds 1983 een trouwe bezoeker van alle thuiswedstrijden. Zijn vaste stek is Vak V, waa...

Bekijk profiel