Kuippubliek wordt verwaarloosd

27-9-2013 10:10

Door Hasko van Dalen

Onze man ruikt 'rioollucht' in Vak V

 

Feyenoord-volger Hasko van Dalen legt weer eens de vinger op een paar zere plekken. Stadslog bewondert de consistentie waarmee hij dat doet. En hoewel wij, soms, ook vinden dat hij wel érg somber is (hij presenteerde Pellè ooit, helemaal in het begin, als een miskoop), doet hij zijn scherpe blik in dit stuk weer alle eer aan. Hasko in topvorm! 

 

Al een tijd zit ik het niet meer zo prettig in de Kuip. Het voetbal is bar slecht en de Kuip wordt ernstig verwaarloosd

 

Tegen FC Dordrecht was het spel van Feyenoord net zo tenenkrommend slecht als de reclame van Ronald Koeman voor HAK. De eerste minuten had ik nog hoop op een grote overwinning. Ruben Schaken flitste bij herhaling zijn tegenstander voorbij. Een goal bleef echter uit, en daardoor zakte het spelpeil zienderogen. Het tempo lag te laag en er werd herhaaldelijk teruggespeeld in plaats van vooruit. Als Feyenoordspelers een boete van 5 euro zouden moeten betalen voor elke onterechte terugspeelbal, dan kon de selectie aan het eind van het seizoen met het geld uit de boetepot een reis om de wereld maken.

 

Puik keeperswerk bij de opponent

Uiteindelijk drukte Feyenoord het klassenverschil uit in een 3-0 zege. Dat de score niet hoger werd, was te danken aan het uitstekende keeperswerk van Dordrecht doelman Warner Hahn. Martin van Geel zou er goed aan doen om het advies van FC Dordrecht-coach Harry van den Ham op te volgen en aan het eind van het seizoen deze keeper te contracteren. Ook zijn uittrappen waren een lust voor het oog. In bijna alle gevallen kwamen ze keurig bij een medespeler. Daar kan Erwin Mulder nog wat van leren. Al had hij deze keer wel een aardige variant bedacht. Zijn uittrappen gingen dit keer niet naar Pellè, maar naar Lex Immers. Haagse Lexie speelde trouwens wederom redelijk goed.

 

Ongeschikte Higler

Minder goed op dreef was scheidsrechter Higler. Bij Voetbal International is al regelmatig kritiek op deze leidsman te horen. Johan Derksen noemt hem een eng ventje. Donderdagavond maakte hij die reputatie volledig waar. Het dieptepunt van zijn optreden was ver in de tweede helft. Hij verzuimde te fluiten voor een overtreding op een Feyenoorder, waardoor Dordrecht een redelijke kans kreeg. Natuurlijk werd aan Feyenoord zijde luid geprotesteerd. Ook Pellè, deze avond aanvoerder, kwam vanaf zijn spitpositie terug om verhaal te halen. Achteruitlopend botste Higler tegen hem aan. In plaats van zijn excuses aan te bieden voor die botsing, trok hij een gele kaart voor Pellè. Met die actie toonde Higler aan dat hij de situatie in de wedstrijd niet aanvoelt en dus ongeschikt is voor zijn vak.

 

Rioollucht in Vak V

De ergernissen over het voetbal worden wat mij betreft echter overschaduwd door de ergernissen over het slechte onderhoud van De Kuip. Het lijkt erop alsof de directie van De Kuip na het bekend worden van de nieuwbouwplannen geen enkele cent meer aan onderhoud heeft besteed. Speaker Peter Houtman is al tijden nauwelijks meer te verstaan. Ook diverse plaatsen zie je de verf afbladderen. De toiletten zijn goor en grotendeels kapot. Tijdens de wedstrijd hing er een penetrante rioollucht op Vak V. Die was nog niet zo erg als de verstikkende rook die we op Vak V te verduren kregen van de stinkbommen en het Bengaalsvuurwerk dat de supporters op Vak W afstaken. Het is te hopen dat de jongelui die dit doen er gauw mee ophouden of door suppoosten worden opgepakt. Want ook door hun luchtvervuiling vind ik het even niet meer zo prettig in De Kuip.

 

Rubriek Vanuit de Kuip

Hasko van Dalen

Hasko van Dalen (geboren 11 december 1949) is al meer dan 50 jaar supporter van Feyenoord en sinds 1983 een trouwe bezoeker van alle thuiswedstrijden. Zijn vaste stek is Vak V, waa...

Bekijk profiel