Klote loting

20-7-2012 22:11

Door Hasko van Dalen

Het avontuur van Feyenoord in de Champions League zou wel eens van hele korte duur kunnen zijn. Tijdens de loting  voor de derde voorronde werd de club gekoppeld aan Dynamo Kiev. Het eerste duel wordt gespeeld op 31 juli of 1 augustus in Kiev. De return is een week later in de Kuip.

Lotingen zijn meestal vervelende gebeurtenissen. Vaak worden ze gerekt met overbodige shows. Dit keer viel het mee tijdens de loting voor de voorronde van de Champions League. Toch was het een lange zit, want het balletje met Feyenoord Rotterdam kwam als laatste uit de beker. De tegenstander wordt Dynamo Kiev. Een uiterst zware loting. Het is de sterkste van de vier tegenstanders die de club kon treffen. In 2011 haalde de Oekraïense voetbalclub nog de kwartfinales van de Europa League. Technisch directeur Martin van Geel had eerder al aan het Algemeen Dagblad laten weten het meest te vrezen voor Dynamo Kiev.
In het verleden zijn al heel wat Nederlandse clubs door Dynamo Kiev uitgeschakeld. De ploeg heeft ook flink geïnvesteerd op de transfermarkt. Volgens sommige bronnen al meer dan 25 miljoen euro. Veel fans zien het dan ook somber in. Al zijn er optimisten die erop wijzen dat PSV vorig seizoen ook ruim 25 miljoen euro op de transfermarkt uitgaf. Over twee wedstrijden was Feyenoord echter de betere 2-0 in Rotterdam en 3-2 in Eindhoven.
Ronald Koeman is zoals altijd nuchter, volgens zijn tweets: 'Een pittige draw' en 'Eerst uit, we gaan ervoor.'

Rubriek Vanuit de Kuip

Hasko van Dalen

Hasko van Dalen (geboren 11 december 1949) is al meer dan 50 jaar supporter van Feyenoord en sinds 1983 een trouwe bezoeker van alle thuiswedstrijden. Zijn vaste stek is Vak V, waa...

Bekijk profiel