Het sprookje van Kuifje en Beugelbekkie duurt voort

18-3-2013 20:47

Door Hasko van Dalen

Ook na de wedstrijd tegen Utrecht blijft Feyenoord meedoen om de landstitel. Voor de supporters een droom die uitkomt. Voor Tony Vilhena (Kuifje) en Jean-Paul Boëtius (Beugelbekkie) een sprookje.

 

Tegen FC Utrecht zat de Kuip weer bommetje vol. Een groot deel van de bezoekers kwam per tram. Terwijl ik voor de toegangspoorten stond te wachten zag ik de meute aankomen vanaf de halte op de Stadionweg, over de trappen naar de loketten aan de achterzijde. De RET zet elke thuiswedstrijd van Feyenoord extra trams in. Inmiddels hebben Feyenoord en de RET een deal gesloten, waardoor het vervoer van en naar de wedstrijden gratis is geworden. Zo’n actie past perfect in het positieve imago dat Feyenoord op dit moment heeft.

 

Liesveld

Twee seizoenen geleden leek de club op sterven na dood. De financiële problemen waren immens en de sportieve prestaties bedroevend. Daarin is opeens verandering gekomen na de komst van Martin van Geel en Ronald Koeman. Door nood gedwongen werd jeugd ingepast en werden onbekende spelers gehuurd, die het wonderwel bleken te doen. Zo verbeterden niet alleen de financiën, maar ook de sportieve prestaties. Ook tegen Utrecht was de ploeg succesvol. Ondanks de tegenwerking van de slechtste scheidsrechter die we dit seizoen in de Kuip zagen. Liesveld onthield Feyenoord twee strafschoppen en gaf Pellè onterecht een gele kaart.

 

Kuifje & Beugelbekkie

Tonny Vilhena was dit keer wat minder op dreef. Normaal gesproken is hij een motor op het middenveld. Hij kwam bij toeval in het elftal omdat Kelvin Leerdam zijn contract niet wilde verlengen en daarom door Koeman niet meer werd opgesteld. Sindsdien verbaast hij vriend en vijand, niet alleen met zijn goed spel, maar ook met zijn ludieke kuif. Hij werd zelfs door Louis van Gaal opgenomen in de selectie van het Nederlands voetbalelftal. Daarmee is hij de zoveelste jeugdspeler van Feyenoord, die in korte tijd tot de top van het Nederlandse voetbal doordringt. Het zorgde bij hem voor zichtbare spanning in zijn acties. Ook zijn maatje Jean-Paul Boëtius was in die voorselectie opgenomen, maar viel uiteindelijk af. Met twee doelpunten had dit beugelbekkie een groot aandeel in de 0-3 overwinning op NEC. De wedstrijden daarna gingen het wat minder, maar het blijft een genot om naar hem te kijken.

 

Olli

Zelfs knuffelolifant Olli staat door zijn spel in het middelpunt van de belangstelling. Dat spel vond niet plaats op de grasmat van de Kuip. De grote populariteit dankt de olifant aan zijn hoofdrol in huidige reclamecampagne van verzekeraar ASR, waarin hij samen met Giovanni van Bronckhorst en diens zoon Jake is te zien. Ook een filmpje waarin een jongensdroom zit. Zowel Feyenoord, Blijdorp als ASR werden overstelpt met aanvragen voor het pluizenolifantje Olli. Het was niet zo slim dat de olifant niet direct bij de start van de campagne te koop was. Nu is het beestje pas vanaf 28 maart te koop. Bovendien alleen in Diergaarde Blijdorp. Je moet er als supporter dus wel iets voor over hebben. 

 

foto / Sport1

Rubriek Vanuit de Kuip

Hasko van Dalen

Hasko van Dalen (geboren 11 december 1949) is al meer dan 50 jaar supporter van Feyenoord en sinds 1983 een trouwe bezoeker van alle thuiswedstrijden. Zijn vaste stek is Vak V, waa...

Bekijk profiel