Gunder Bengtsson: het nieuwe spook boven De Kuip?

12-8-2013 19:56

Door Hasko van Dalen

'Onze' Hasko weer terug in De Kuip, alert & kritisch als altijd

 

Mijn bezoek aan de Kuip afgelopen zondag leverde nogal wat irritaties op. Een parkeerchaos, lange rijen voor de toegangspoortjes, een overstaanbare speaker en ook nog eens bedroevend slecht voetbal.

 

Na de wanvertoning tegen PEC Zwolle hoopte ik op sportieve revanche in de Kuip. Ik ging daarom ruim op tijd van huis. Toch haalde ik het begin van de wedstrijd maar ternauwernood. De ellende begon bij het parkeren. Al jaren is het een doorn in het oog van Feyenoord supporters die van buiten Rotterdam komen, dat er nauwelijks parkeergelegenheid rond de Kuip is. Voor de KNVB een van de redenen om er geen interlands meer te spelen. De laatste tijd leek dat probleem minder, doordat op het terrein van het oude Clara Ziekenhuis geparkeerd kon worden. Zondag mocht dat opeens niet meer. Zonder enige vooraankondiging werd de toegang geweigerd. Het gevolg was dat veel automobilisten rondjes moesten rijden om nog ergens een parkeerplekje te vinden. Het lijkt alsof Rotterdam bezoekers van buiten de stad wil wegpesten.

 

Onverstaanbare speaker

Ook De Kuip doet er op dit moment alles aan om het bezoekers zo min mogelijk naar de zin te maken. Door de parkeerperikelen arriveerden veel bezoekers later dan gewoonlijk bij het stadion. Het gevolg was dat er lange rijen voor de toegangspoortjes stonden. De suppoost die opmerkte dat we dan eerder van huis moesten gaan mocht blij zijn dat niemand in de ellenlange rij een stadionverbod wilde riskeren door deze domme opmerking te belonen met een welgemeende vuistslag. Het schijnt dat er is omgeroepen dat seizoenkaarthouders via alle toegangspoortjes naar binnen mochten. In mijn rij hoorde niemand dat. De geluidsinstallatie van De Kuip is uiterst belabberd (zie ook de blog van Hans van Willigenburg). Gelukkig was er hier een suppoost die begreep dat we haast hadden om binnen te komen en ons naar een ander poortje leidde. In het stadion is het geluid trouwens ook uitermate slecht. Wat er is gebeurd met de nieuwe geluidsinstallatie die we begin 2012 van Siemens kregen is mij een raadsel. Op Vak V was stadionspeaker Peter Houtman in ieder geval niet te verstaan.

 

Verbeek-Bengtsson syndroom

Misschien zijn al deze supportsonvriendelijke zaken wel bedoeld om te voorkomen dat veel mensen zien hoe slecht Feyenoord momenteel speelt. Tegen PEC waren de spelers niet vooruit te branden. Ze speelden als veteranen. Ook tegen Twente leken ze al vanaf de eerste minuut te moe om tempo te maken. Terwijl in De Sportbladen juist hoog werd opgegeven over de voorbereiding van Feyenoord. Er werd harder getraind dan ooit, onder leiding van de nieuwe fysiektrainer Jan ('bij mij komt er nooit een bal aan te pas') Kluitenberg. Hij is het enige nieuwe gezicht in de begeleiding. Dus ook direct Kop van Jut. Op de tribune werd al gesproken van een Gunder Bengtsson syndroom. Voor wie het niet meer weet, deze vreemde vogel werd in december 1989 aangesteld als trainer van Feyenoord. Hij trainde zo hard dat de ploeg zondags geen fut meer had. Het team eindigde dat seizoen als elfde.

 

Somber perpectief

Of we nu ook zo’n rampseizoen tegemoet gaan, weet ik niet. Ik ben wel somber gestemd. Komend weekend wacht Ajax, gesteund door NOS en Fox Sports. Daarna komen er twee zware kwalificatiewedstrijden aan voor de Europa League. Als de ploeg zo belabberd blijft spelen, zou dat weleens direct het einde van het Europees avontuur kunnen zijn. Toch geef ik de hoop niet op. Ik heb er vaker naast gezeten met mijn voorspellingen.

 

Laat dat nu wéér gebeuren!

 

Afbeelding / lunaticnews.nl

Rubriek Vanuit de Kuip

Hasko van Dalen

Hasko van Dalen (geboren 11 december 1949) is al meer dan 50 jaar supporter van Feyenoord en sinds 1983 een trouwe bezoeker van alle thuiswedstrijden. Zijn vaste stek is Vak V, waa...

Bekijk profiel