Grauwe middag om snel te vergeten

23-9-2013 21:16

Door Hasko van Dalen

Lex Immers mist geen kansen, want krijgt geen kansen 

 

Na de wanvertoning tegen NEC in Nijmegen hoopten de fans op sportieve revanche. In Vak V gingen we er eens goed voor zitten, nadat het Hand in Hand Kameraden had geklonken en de toss was geweest. Daarna was het snel gedaan met ons enthousiasme. Het FC Utrecht van trainer Jan Wouters nam brutaal het heft in handen. De bezoekers hadden in de eerste minuten enkele kansen. We hadden geluk dat een tegentreffer uitbleef. Uit een vrije trap mikte Jens Toornstra op de lat.

 

Stil legioen

Het altijd zo luidruchtige legioen viel bij tijd en wijle helemaal stil. De Utrechtsupporters zongen zelfs hatelijk: “Het legioen, dat is met pensioen”. Ook de bekende samenzang tussen vak W en de andere tribunes met als thema “Komen jullie uit Rotterdam, kunt je dat niet horen dan” bleef achterwege. Gelukkig nam scheidsrechter Björn Kuipers af en toe een onbegrijpelijke beslissing, waardoor de toeschouwers wakker werden en er iets van opwinding ontstond. Hij werd daarin gesteund door een grensrechter die er een paar keer opvallend naast zat.

Clubrecord

Ook Graziano Pellè was niet in vorm. Hij had een clubrecord kunnen breken als hij had gescoord. Dan zou hij de eerste speler zijn die in tien achtereenvolgende thuiswedstrijden in de Kuip scoorde. Dat record staat op naam van Nico Jansen. Ooit een bonkige, ietwat onbeholpen stormram. Hij blijft in het bezit van dit record, want Pellè maakte geen goal. Hij probeerde het wel met een omhaal en vlak voor tijd kopte hij rakelings over en naast. Toch was hij weer van waarde omdat hij de bal met de borst klaarlegde voor Vilhena. Die maakte uit deze assist de winnende goal.

 

Conditie

Naarmate de wedstrijd vorderde, zakte Feyenoord steeds verder weg. Op de tribune werden opnieuw vraagtekens gezet bij de aanpak van de nieuwe fysiektrainer Jan Kluitenberg. Aan het begin van een wedstrijd is de ploeg niet vooruit te branden en lijkt het of diverse spelers overtraind zijn. Aan het eind van de wedstrijd komen veel spelers steeds een stapje te laat en lijkt het alsof ze te weinig conditie hebben. De enige die daar deze wedstrijd geen last van had is Lex Immers. De vaak zo verguisde middenvelder werkte als een paard en deed een heleboel goede dingen. Hij kreeg alleen geen scoringskans, maar kon dus ook niet missen. Dat Lex Man of the match werd zegt echter alles over de rest.

 

Dordrecht

Feyenoord zal komende donderdag uit een ander vaatje moeten tappen. Dan komt FC Dordrecht op bezoek, trotse koploper en eerste periodekampioen van de Jupiler league. Weliswaar verloor die ploeg de laatste twee wedstrijden, maar dat lag voornamelijk aan de zenuwen, die meespeelden bij de strijd om de periodetitel. Nu die eerste prijs op zak is gaan de schapenkoppen er ongetwijfeld vol tegenaan. Dat het geen gemakkelijke tegenstander is weten we. In de voorbereiding wist Feyenoord niet te winnen aan de Krommedijk. Laten we hopen dat het legioen tijdens deze streekderby wel wakker is en de ploeg weer ouderwets steunt. Juist nu de vorm ontbreekt, is steun van de 12e man hard nodig.

 

Afbeelding / www.feyenoord.blog.nl

 

Rubriek Vanuit de Kuip

Hasko van Dalen

Hasko van Dalen (geboren 11 december 1949) is al meer dan 50 jaar supporter van Feyenoord en sinds 1983 een trouwe bezoeker van alle thuiswedstrijden. Zijn vaste stek is Vak V, waa...

Bekijk profiel