Geblunder rond Gerard Meijer

8-7-2012 14:08

Door Hasko van Dalen

Wie op de website van Feyenoord een seizoenkaart wil bestellen krijgt een plattegrond van het stadion te zien.  Daarop wordt de noordzijde van de Kuip, waar de harde kern in Vak S zit, nog steeds aangeduid als Stadiontribune. Een blunder. Tijdens de laatste competitiewedstrijd van het seizoen 2008-2009 werd die noordzijde namelijk omgedoopt in Gerard Meijer Tribune. Dit als eerbetoon aan de verzorger die ruim 50 jaar actief was voor Feyenoord. Er hangt in de Kuip ook een groot bord waarop de naam van de tribune staat. Heel raar dus dat zowel Stadion Feyenoord als de Stichting Feyenoord nog geen kans hebben gezien die naam ook te verwerken in de plattegrond van het stadion, die op hun websites staat. Een beetje programmeur fikst zo'n aanpassing in een paar minuten.

Op de websites van de supporters regent het klachten hierover. Dat is niet zo verwonderlijk. In 2008 werd Gerard Meijer door de supporters verkozen tot grootste Feyenoorder van de eeuw. Hij kreeg na een stemming onder Feyenoordsupporters 'Legioenpas nummer 1' en versloeg daarmee Coen Moulijn en Willem van Hanegem. De gemeenteraad van Rotterdam  heeft zelfs een voorstel aangenomen om de deelgemeente IJsselmonde het plein voor het nieuwe stadion van Feyenoord naar Gerard Meijer te vernoemen. Op dat nieuwe stadion moeten we nog even wachten, als het er al ooit komt. Het Gerard Meijerplein is er dus voorlopig ook niet. De Gerard Meijertribune is er al wel. Al sinds 2009. Het wordt tijd dat de mensen in het Maasgebouw dat ook gaan beseffen en hun websites erop aanpassen.

Rubriek Vanuit de Kuip

Hasko van Dalen

Hasko van Dalen (geboren 11 december 1949) is al meer dan 50 jaar supporter van Feyenoord en sinds 1983 een trouwe bezoeker van alle thuiswedstrijden. Zijn vaste stek is Vak V, waa...

Bekijk profiel