Een natte Ladies Night

3-12-2012 11:40

Door Hasko van Dalen

Deze week heb ik twee keer een massa vrouwen uit hun dak zien gaan voor een frontman. Eerst bij The Rolling Stones voor Mick Jagger. Daarna bij Feyenoord voor Graziano Pellè.

 

Ter gelegenheid van hun 50-jarig bestaan gaven The Rolling Stones twee concerten in de O2 Arena in Londen. Ik was erbij op 29 november. Het was één van hun allerbeste concerten. In ieder geval beter dan in De Kuip in 1982, waar ik natuurlijk ook bij was. De jaren lijken geen vat te kunnen krijgen op hun muziek. De bandleden zijn wel zichtbaar ouder geworden. En veel strammer. Alleen Mick Jagger beweegt nog steeds als een jong veulen over het podium. Elke keer als hij de microfoon als een soort fallussymbool tussen broekriem stak en met zijn handen boven zijn hoofd klapte, gilden de vrouwen in het publiek het uit.

 

Glamourboy

Op iets bescheidener schaal overkwam dat Pellè ook zaterdag in de Kuip. Na zijn tweede goal hief hij zijn handen hoog boven zijn hoofd om te applaudisseren. Het kwam hem op spreekkoren en gillende vrouwen te staan. De twee goals waren de spaarzame hoogtepunten in een eenzijdig duel in een troosteloos décor. De regen kwam met bakken uit de hemel. De toeschouwers in de vakken W,Z,Y,en Z waren al doorweekt voordat de wedstrijd begon. Door de overvloedige regen was het veld moeilijk bespeelbaar en stonden er op verschillende plekken plassen op het veld. Feyenoord ging beter met die omstandigheden om dan RKC en won dus ook verdiend.

 

Ladies Night

Het barre weer kwam slecht uit, want er waren eindelijk eens wat meer vrouwen naar De Kuip gekomen dan normaal gesproken. Ze waren naar de wedstrijd gelokt met €12,50 korting op een kaartje, in het kader van Ladies Night. Bovendien werden ze in de watten gelegd met een welkomstdrankje en presentjes. Daarnaast waren er fotografen aanwezig om hun aanwezigheid vast te leggen als blijvende herinnering. Een prima initiatief om meer vrouwen naar de Kuip te krijgen. Helaas was er ook op deze actie weer zure kritiek vanuit enkele supportersgroeperingen. Zo kan je wel alles af blijven kraken wat goed bedoeld is en bijdraagt aan meer bezoekers in De Kuip. Bij sommige supporters kan de leiding Feyenoord kennelijk helemaal niets meer goed doen.

 

Echte vrouwen

Een groep vrouwelijke seizoenkaarthouders nam het ludieker op. Zij organiseerden een mars vanaf Varkenoord met een spandoek waarop stond: “Echte vrouwen hebben een seizoenkaart”. Daarbij droegen ze een speciaal voor de actie gemaakt T-shirt met daarop een foto van Graziano Pellè met ontbloot bovenlijf. Die foto is gemaakt nadat Pellè zijn shirt uittrok na zijn gelijkmaker tegen Ajax. Zijn sixpack is er duidelijk op te zien. Destijds grapte de spits dat hij zijn shirt uittrok om meer vrouwen naar het stadion lokken. De Ladies Night paste daar goed bij. Hij trok na zijn tweede goal niet opnieuw zijn shirt uit. Dat is maar goed ook. In die regen en kou zou hij zo een longontsteking hebben opgelopen. Bovendien had het hem een gele kaart opgeleverd, wat weer een schorsing voor de volgende wedstrijd zou betekenen. De vrouwelijke seizoenkaarthouders die de actie waren gestart moesten het nu doen met een fotosessie in de Lounge bij Vak KK. 

 

(C) foto www.lunaticnews.nl

Rubriek Vanuit de Kuip

Hasko van Dalen

Hasko van Dalen (geboren 11 december 1949) is al meer dan 50 jaar supporter van Feyenoord en sinds 1983 een trouwe bezoeker van alle thuiswedstrijden. Zijn vaste stek is Vak V, waa...

Bekijk profiel