De Kuip 'omarmt' Koeman nog één keer

28-4-2014 10:11

Door Hasko van Dalen

Kippenvelmomenten in Rotterdam-Zuid...

 

Waar ter wereld maak je mee dat 45.000 toeschouwers na afloop van de wedstrijd blijven zitten om afscheid te nemen van de vertrekkende trainer? Dat kan natuurlijk alleen bij Feyenoord in De Kuip.

 

Daar vertrok Ronald Koeman met een klinkende overwinning en staande ovatie. Ook ik stond na afloop te applaudisseren en te juichen. De spanning was er eindelijk af. Pas na de overwinning bij PSV heb ik de speeldata voor de play-offs voor Europees voetbal uit mijn agenda gehaald. Aan het begin van het seizoen stonden ze er nog niet in. Zelfs na de eerste drie nederlagen wilde ik er niet aan denken. Toen we door blunders van Gözübüyük bij FC Twente punten verspeelden sloeg de schrik toe en heb ik toch maar even opgezocht wanneer die play-offs zouden worden gespeeld. Achteraf bezien een overbodige actie. De ploeg heeft zich geweldig herpakt en op schitterende wijze met 5-1 winst op Cambuur de tweede plek veilig gesteld.

 

Geen cent te makken, tóch top-3

Hiermee heeft Ronald Koeman het maximale gehaald uit de mogelijkheden die Feyenoord bood. Natuurlijk mag je vinden dat hij de ploeg dit jaar kampioen had moeten maken. Maar als je zo belabberd start en tegen ploegen uit de onderste regionen punten verspeeld ben je kansloos voor de titel. Te vaak schoot Feyenoord te kort in conditie, mentaliteit en kwaliteit. Wat wil je ook van een club die op de transfermarkt geen cent te makken heeft. Toen Koeman begon waren we het seizoen ervoor tiende geworden. Met een nederlaag met dubbele cijfers in de boeken. Het is zijn verdienste dat Feyenoord nu weer drie jaar op rijd tot de top drie van Nederland behoort. De staande ovatie van het legioen was dus volkomen terecht. Al had ik natuurlijk ook liever gezien dat hij met een titel afscheid had genomen.

 

Hersenloze supporters uit de hoofdstad

Ik zou nu bijna vergeten dat we volgende week zaterdag nog de laatste wedstrijd van het seizoen moeten spelen. Voor ons is die wedstrijd tegen AZ niet meer van belang. Veel belangrijker is wat er op 1 mei gebeurt. Dan maken de verkenners hun definitieve keuze over de vernieuwbouw van De Kuip bekend. Eerste Paasdag leek het alsof de sloop al was begonnen door een stel pyromanen en hersenloze supporters uit de hoofdstad. Gelukkig werd hun wangedrag direct op het veld afgestraft. De grasmat lag er zondag weer pico bello bij. Niet voor niets werd die grasmat door de VVCS gekozen tot het beste veld van de Eredivisie.

 

Rutten net zo'n verrassing als Guidetti en Pellè?

Nu de tweede plaats is veroverd kunnen we ons richten op volgend seizoen. Er gaan ongetwijfeld dingen veranderen. Sommige wijzigingen zijn al bekend. Zo nemen we afscheid van Puma als kleding sponsor. Na de zomerstop spelen we met de drie strepen van Adidas. Ook de nieuwe trainer is bekend. Laten we hopen dat Fred Rutten net zo’n positieve verassing wordt als die aanvankelijk met veel scepsis begroette spelers die onverwacht in De Kuip kwamen aanwaaien. Ik bedoel natuurlijk John Guidetti en Graziano Pellè. Of de Italiaan ook volgend jaar nog bij ons speelt, is ongewis. Net zoals onzeker is welke andere internationals zullen blijven. Zeker is wel dat de technische staf verder in tact blijft.

 

Ook ik zal me na de eerste wedstrijd van het nieuwe seizoen weer via Stadslog bij u melden.

 

Afbeelding / www.fr-fans.nl

Rubriek Vanuit de Kuip

Hasko van Dalen

Hasko van Dalen (geboren 11 december 1949) is al meer dan 50 jaar supporter van Feyenoord en sinds 1983 een trouwe bezoeker van alle thuiswedstrijden. Zijn vaste stek is Vak V, waa...

Bekijk profiel