'Ik ga nooit een probleem uit de weg'

14-2-2013 22:12

Door Stadslog Rotterdam

Naam: Desley Rijsdijk

Twitteraccount: @DRijsdijk

Website: www.everyoneweb.com/leukverdienen

 
Wat voor beroep staat er in je paspoort of zou je er bij een nieuwe in laten zetten?
Momenteel ben ik nog volop student, daarnaast zet ik me erg in voor mijn wijk, IJsselmonde. Zo ben ik voorzitter van de Jongerenfractie leefbaar Rotterdam IJsselmonde, Secretariaat bij de Burgers voor Beverwaard Bewonersorganisatie, verricht werkzaamheden op mijn ouwe basisschool OBS De Groene Palm en daarnaast werk ik nog bij een heel leuk bedrijf dat gespecialiseerd is in cosmetica. Buiten dat bied ik mensen de kans een goed (extra) inkomen te verdienen. Kortom, ‘het studeren doe ik er bij’.
 
Waarin onderscheid je je van vakgenoten? 
Ik ga nooit een probleem uit de weg. Ik help alles en iedereen, sta voor iedereen klaar. Dit is ook mijn grootste valkuil. Vaak doe je dingen voor mensen die je beter niet had kunnen doen, omdat ze dit voor jouw ook niet doen.
 
Op welke vakprestatie ben je het meest trots?
Stiekem toch wel op mijn politieke carrière. Het gebeurt niet vaak dat je wordt gevraagd om in een Jongerenfractie plaats te nemen en dan de rol van voorzitter op je te nemen. Ben blij dat ik gelijk ‘ja’ heb gezegd toen dit gevraagd werd.
 
Welke uitdaging zou je het liefste zo snel mogelijk aan gaan?
Wij willen met onze bewonersorganisatie (Burgers voor Beverwaard) ons echt gaan specialiseren in klachten van bewoners (Klachtenbureau). Wij willen eigenlijk dat wij hiermee heel IJsselmonde vele malen leefbaarder kunnen maken dan nu het geval is.
 
Wat is het laatste boek of artikel dat je verder heeft geholpen op je vakgebied?
Ik lees vooral veel op internet en Twitter. Mijn collega partijgenoten (weliswaar uit Leefbaar Rotterdam stad) zetten veel nuttige informatie op Twitter of op leefbaarrotterdam.nl zelf. Dit lees ik altijd met veel plezier en het helpt je vaak goed op weg. Ook de website IJsselmondenieuw.nl lees ik dagelijks door. Af en toe zie je een artikel met goede afloop. En mocht ik daar dan mijn steentje aan hebben bijdragen dan denk ik vaak: geld maakt niet gelukkig, maar dankbaarheid is onbetaalbaar!  Daar doe je het voor. 
 
Is het waar dat Rotterdam steeds leuker wordt? Waarom wel/niet?
Rotterdam wordt inderdaad steeds leuker. Ik ben vaak zelf te vinden in IJsselmonde en Beverwaard. Tuurlijk,  er gebeuren zat dingen waar ik ook niet trots op ben, maar dat heb je helaas zelf niet in de hand. Rotterdam is en blijft mijn thuis! 
   
Wat vind je het coolste medium van Rotterdam, dat je liever niet mist? En waarom wil je dat niet missen?
Ik denk dan toch stiekem wel Twitter. Je heb daar contact met mensen die je niet alle dagen ziet, of misschien helemaal niet te zien krijgt. Ook zijn de pittige discussies die ik daar af en toe heb van groot belang voor onderwerpen in IJsselmonde, met name Hordijkerveld. Het fijne van Twitter is dat als je er iets op zet, iedereen kan en mag reageren. Vaak positieve reactie, gelukkig minder vaak negatieve reacties. Ook bedrijven gaan steeds meer op Twitter. Al je dan een bedrijf of persoon aanspreekt op Twitter over een onderwerp, reageren ze meestal vrij direct, dit is anders dan via de telefoon of mail: daar kan het dagen duren voordat je een antwoord krijgt. Daarom kan en wil ik Twitter niet missen!
 
Er mag in Rotterdam meer aandacht zijn voor…??? Waarom verdient dat meer aandacht?
Prioriteit 1 is Jeugd! Er is in Rotterdam niet heel veel voor de jeugd. Maar de jeugdvan tegenwoordig, weet eerlijk gezegd ook niet goed wat het wil. Wat ze wel willen is een ‘hangplek’, maar in deze tijd is het voor de (deel)gemeente niet meer haalbaar dit te realiseren.
 
Rotterdam is niet de tweede, maar de eerste stad van Nederland omdat…
In Rotterdam is het niet klagen maar doen, niet zeuren maar oppakken, vol vertrouwen de handen uit de mouwen! En natuurlijk de bekendste zin van heel Nederland “Geen woorden maar Daden!”
 
Woon je over tien jaar nog in Rotterdam? Waarom wel/niet? 
Jazeker! Of er moet wat gebeuren in IJsselmonde waarvan ik denk: nou, dat gaat te ver, dan pak ik wel mijn koffers. Maar zolang dat niet gebeurd, blijf ik lekker hier wonen! Mij krijg je echt niet zomaar IJsselmonde uit! 
 
Wil je ook geïnterviewd worden door Stadslog? Stuur een mailtje naar info@stadslog.nl

Rubriek Stadslogvolgers

Stadslog Rotterdam

Bekijk profiel