'Duurzaam leven is soms lastig'

10-4-2013 20:49

Door Stadslog Rotterdam

Naam:  Linda Rijnsburger 

Twitteraccount:  @LindaRijnsburge 

Website:  www.rotterdam.nl 

 

Wat voor beroep staat er in je paspoort of zou je er bij een nieuwe in laten zetten? 

Ik heb geen idee wat erin staat en het boeit me ook niet zo. Ik werk voor de gemeente Rotterdam aan dat wat ik leuk vind en wat er nodig is. Op dit moment werk ik als programmamanager aan een Duurzame Binnenstad. Maar tot 1 maand geleden was ik nog teammanager. Ik vind het leuk om af en toe iets anders te doen. Belangrijk voor mij is dat ik doe waar ik plezier aan beleef en waarin ik kan leren en groeien. 

 

Waarin onderscheid je je van vakgenoten?  

Ik denk mijn vermogen om te verbinden, dingen aan elkaar te knopen en vooral veel samen te werken. In mijn vorige baan heb ik sterk geprobeerd meer van buiten naar binnen te (laten) kijken. Hoe kijken burgers aan tegen opgebroken straten en hoe kunnen we die overlast tot een minimum beperken? Daarin heb ik vooral projectleiders en directievoerders aangespoord de samenwerking te zoeken. Ook in deze baan is vooral het maken van samenwerkingsverbindingen van belang. Wie een duurzaam initiatief heeft voor een betere binnenstad kan ik aan kennis en kunde koppelen. Of bijv. informatie geven waar één en ander te halen is en binnen de gemeente zorgen voor het soepel doorlopen van het proces. En mogelijk zijn meerdere initiatieven aan elkaar te koppelen, zodat dit elkaar versterkt. Hierbij kan je denken aan groene daken of gevels en waterberging, zonnepanelen, maar ook aan energiebesparing in gebouwen.

 

Op welke vakprestatie ben je het meest trots? 

Ik ben niet zozeer trots op een vakprestatie als wel een persoonlijke prestatie. Mijn vorige baan gaf me niet meer de nodige energie en ik heb de keuze gemaakt om daarmee te stoppen en te gaan zoeken naar iets anders. Zonder dat "iets anders" al helemaal concreet was. Dat vond ik in deze tijd behoorlijk spannend en gelukkig heeft dat goed uitgepakt.

 

Welke uitdaging zou je het liefste zo snel mogelijk aan gaan? 

Ik zou wel graag eens willen parachutespringen.  D at lijkt me heel eng,maar ook heel mooi.

 

Wat is het laatste boek of artikel dat je verder heeft geholpen op je vakgebied? 

Ik heb laatst "GroenDoen" gelezen van Marie-Claire vdBerg en het leuke aan dat boek vond ik dat het heel praktisch en eerlijk is. Duurzaam leven is soms lastig en soms niet: het bestaat uit keuzes maken en je ervan bewust zijn dat keuzes consequenties hebben.

 

Is het waar dat Rotterdam steeds leuker wordt? Waarom wel/niet? 

Ja dat vind ik wel. Als je ziet hoe de binnenstad van Rotterdam opknapt, de mooie gebouwen die erbij komen, de buitenruimte die beter wordt, het groen wat erbij komt. Ook door de aandacht voor Zuid - fysiek en sociaal - kun je niet anders dan concluderen dan dat het steeds beter wordt. Er is nog van alles te doen en dat zal altijd zo blijven, maar Rotterdam wordt zeker steeds leuker.

 

Wat vind je het coolste medium van Rotterdam, dat je liever niet mist? En waarom wil je dat niet missen? 

Ik vind Vers Beton erg leuk en ook Stadslog. De korte berichtjes, de snelheid ervan en de focus op Rotterdam maken dat ik het graag lees.

 

Er mag in Rotterdam meer aandacht zijn voor…??? Waarom verdient dat meer aandacht? 

Er mag meer aandacht zijn voor kinderen. Vooral in de binnenstad en de wat oudere wijken, zijn plekken voor kinderen schaars. Aandacht voor groen, natuur in combinatie met  kinderen maakt een stad nog levendiger en leefbaarder. Voor kinderen is het belangrijk op te groeien met natuur in de omgeving, weten waar je eten vandaan komt, maar ook voor de beweging en gezondheid.

 

Rotterdam is niet de tweede, maar de eerste stad van Nederland omdat… 

Het bruist, er gebeurt altijd wel wat, er is altijd wel iets in aanbouw of verandering. Bovendien is de muliticulturaliteit ook een pré, vind ik. Loop maar eens over de West Kruiskade of de Nieuwe Binnenweg. Daar zitten hele leuk en bijzondere winkels en zaken met allerhande spullen, van heerlijk chinees gebak tot een Little India.

 

Woon je over tien jaar nog in Rotterdam? Waarom wel/niet?  

Ik woon in Schiedam, tot grote tevredenheid en zal dat ook blijven doen. Maar werken in en voor  Rotterdam wil ik nog heel lang blijven volhouden. 

 

Wil je ook dit interview 'doen' en op Stadslog verschijnen? Stuur een mailtje naar info@stadslog.nl

Rubriek Stadslogvolgers

Stadslog Rotterdam

Bekijk profiel