Ik, Eric Gudde, CEO

11-7-2013 14:22

Door Hans van Willigenburg

Feyenoord-directeur Eric Gudde vergelijkt zichzelf met een CEO

 

Feyenoord reageert vandaag, via algemeen directeur Eric Gudde, op het voorlopig niet doorgaan van Het Nieuwe Stadion. Hij erkent de nederlaag, kiest diplomatiek zijn woorden en weet zijn teleurstelling professioneel te verbergen achter het masker van 'sportieve verliezer'. Maar dan op 2 min 38 sec volgt er iets grappigs (of, zo je wilt, ernstigs); de voormalige gemeente-ambtenaar Gudde vergelijkt zichzelf met een CEO. Hier toont zich - open en bloot - waar het aan schort bij Feyenoord en de ingediende plannen: zelfoverschatting. Als Gudde wérkelijk denkt dat hij een CEO is, met een bijbehorende stijl en kwaliteiten, dan wordt het ineens logisch waarom hij en zijn kornuiten, verblind door eigendunk, zo eenzijdig en doof voor Rotterdammers hun plannen wilden doordrukken.

 

Héééé! Een CEO dwingt zaken af. Is een visionair Alfa-mannetje. Die vraagt toch niet als een watje om goedkeuring?

 

En zo ligt in dit piepkleine fragment de kern van het misverstand en de onvrede besloten. Kijk en oordeel zelf! 2 min 38 sec.

 

 

Rubriek Ogen/Oren

Hans van Willigenburg

Hans van Willigenburg is een veelvraat. In 1989 debuteerde hij, na een studie literatuurwetenschap, als columnist bij De Volkskrant tussen 'kanonnen' als Remco Campert en Jan Blokk...

Bekijk profiel