Geen toekomst voor lelijke mensen

8-7-2012 00:32

Door Carmen Kunz

Ik voorspel hierbij dat er geen toekomst meer  bestaat voor lelijke mensen (behalve in Rotterdam.)

 

Het begon met de uitvinding van de beugel die nu verplicht in elk tienergebitje gaat. En het ging verder met witte mensen die zorgvuldig worden opgeborgen in een kerker met UV-lampen, die hun bruinfactor moet opschroeven. Voeg daarbij het gegeven dat programma’s als “Hotter than my daughter” en “Shopping Queen” ervoor zorgen dat het sociaal geaccepteerd is om iemand uit te lachen, en ziedaar: mijn voorspelling over lelijkheid kan niet meer stuk.  Waarom ik het per se over lelijkheid wil hebben? Dat is vanwege een sollicitatie van mijn zusje.

 

Mijn zusje werkt al vanaf haar twaalfde in de pepers en nu ze zestien is, wil ze de volgende stap maken: bedienen in een restaurant.  Toen ik thuis kwam rook ik een sterke parfumlucht en hoorde ik mijn zusje de trappen op en af rennen. “Wat ben je aan het doen?” vroeg ik. “Ja, ik heb zo een sollicitatie, kijk ik heb nu al zweetoksels!”

 

“Waarom maak je je zo druk?“ vroeg ik. Er was duidelijk iets aan de hand. “Ja, ze nemen daar geen lelijke mensen aan.” Ik begon te lachen: “Geen lelijke mensen aan, serieus?” Mijn zusje begon doodserieus haar verhaal te vertellen: “Ja, een meisje dat ik ken is afgewezen omdat ze acne heeft.”

 

Kijk, in Rotterdam speelde zich duidelijk dit niet af. In Rotterdam moet je werken: of je nou een godvergeten pleuriskop hebt of niet.

 

Overigens vrees ik niet voor mijn zusje, ze is bloedmooi en heeft een gladde huid. Wat wel lachen is, is dat die mensen van het restaurant nu denken dat ze een mooi meisje in dienst krijgen die spontaan, open en vrolijk is. Niets is minder waar: de laatste keer dat ik mijn zusje heb zien lachen was toen ze vertelde dat ze een eendenkuikentje dood reed met haar Vespa.

Rubriek Kunziana

Carmen Kunz

Carmen Kunz, alias ‘prinses Feyenoord’, kreeg haar titel toegekend vanwege haar immense toewijding aan de mooiste club van de wereld: Feyenoord. Ze studeert aan het gra...

Bekijk profiel