ZO KORT DOOR DE BOCHT MOGELIJK

5-2-2013 01:16

Door Stefan van Hoek

"Ik heb weleens betere films gezien. Het zag er prachtig uit, maar het verhaal was dun", aldus oud-burgemeester en groot wijsgeer Ivo Opstelten over de afsluitende film Stoker op het slotfeest van het Internationaal Film Festival Rotterdam, als weergegeven in de onvolprezen rubriek Bubbels van het ADRD van maandag 4 februari 2013.

 

De waardering op de internetfilmbijbel International Movie Data Base, www.imdb.com, voor Stoker is een 8,1. Daarmee scoort de film nog 0,1 punt hoger dan het veelgeprezen De Marathon.

 

De Bubbels van vrijdag 1 februari ging over de bijeenkomst in de Centrale Bibliotheek ter ere van de Nationale Gedichtendag, een dag tevoren. Het was tegelijkertijd het evenement waarop collega Daniël Dee werd ingezegend als Stadsdichter. Het eindfeest van het fimfestival werd door Bubbels beloond met vier sterren op een schaal van vijf, de bijeenkomst ter ere van de poëzie met drie sterren.

 

Resumerend kunnen wij stellen dat Ivo Opstelten op een schaal van tien dus twee volle punten hoger scoorde en daarmee een veel betere kandidaat voor de functie van Stadsdichter was dan Daniël Dee.

Rubriek Hoekig

Stefan van Hoek

Hij werd geboren en groeide op in de hoofdstad van de provincie Zeeland. Na het afronden van zijn atheneum-opleiding verhuisde hij naar Rotterdam om verder te schaven aan zijn mens...

Bekijk profiel