LUCHT

4-11-2012 23:09

Door Stefan van Hoek

"Heb jij thuis een fietspomp?"

"Waarom vraag je nou aan hem of hij thuis een fietspomp heeft? Die band is nu toch vol?"

"Ja, maar toen ze nog stonden te kloten met dat lullige handpompje zag ik hem net richting Westblaak lopen en toen wist ik dat ik dus net te laat was, maar omdat ik weet dat ie hier woont, vraag ik nu of hij een fietspomp heeft. Handig, voor in de verre toekomst. Dan zet ik dat in mijn organizer. Sóóó. Die hebben twintig minuten staan kloten met dat handpompje. Was ie nog niet voor de helft vol."

"Ik moest even naar de Spijkermand op de Oude Binnenweg."

"Dus ik loop naar die culturele hotemetoot, hoe heettie, die met dat hoge stemmetje, die nu in het huis van Ben en Merie woont? Ik daar aanbellen. Niks. Achteraf blij om, dat die homo er niet was. Dus ik loop om via de Westblaak. Ik denk 'dan kijk ik of Henk in Worm werkt. Dan vraag ik of hij een fietspomp heeft'. En kon ik ook nog kijken of die architect aan zijn werktafel zou zitten. Dan kon ik hem met een pompgebaar duidelijk maken dat ik een fietspomp nodig had. Zat er niet, die gozer. Staat de deur van het magazijn van Scapino open. Zaten twee gasten te roken. Dus ik vragen of ze een fietspomp hadden. Die ene staat op en komt gelijk terug met een fietspomp. Ik nog zeggen dat ik die nodig had voor de fiets van L'Odet, maar hij geloofde het sowieso wel. Binnen een minuut die hele band vol."

"Wat voor pomp was het dan?"

"Zo'n degelijke ouwerwetse, met een plankje eronder."

"Je kan beter zo'n ouwerwetse met een beugel hebben, waar je je voet in kan zetten."

"Welnee, man. Een met een plankje. Ga je een beetje staan hannesen om je voet in zo'n beugel te krijgen. In die tijd heb je met een pomp met een plankje je band al vol."

"Zo'n beugel geeft veel meer stabiliteit."

"Beugel in je muil."

"Ja, precies. Hij met zijn beugel. Je moet er een met een plankje hebben."

"Als ik mijn band met zo'n ding met een plankje zou moeten oppompen, ging ik nog liever lopen. Minne gevallen zijn dat. Pompen met een plankje."

"Hoorde ik dat er iemand een fietspomp nodig had? Ik heb er een in de kofferbak liggen."

"Nee, nou is die band al vol. Maar bedankt voor het aanbod. Attent."

"Ik zal het in mijn organizer zetten. Wat voor pomp is het trouwens. Een handpompje of zo'n ouwerwetse?"

"Een degelijke, met zo'n houten handvat. Dat je er met je volle gewicht kracht op kan zetten."

"Met een beugel of een houten plankje onderaan?"

"Houten plankje."

"Zie je nou wel dat je er een met een houten plankje moet hebben?"

"Ja, zie je het nou?"

"Het is lekker verder met jullie. Weet je wat je doet? Geef mij de rekening maar. Kom hier nooit meer. Geintje. Jij nog zo'n ding on the rocks? "

Rubriek Hoekig

Stefan van Hoek

Hij werd geboren en groeide op in de hoofdstad van de provincie Zeeland. Na het afronden van zijn atheneum-opleiding verhuisde hij naar Rotterdam om verder te schaven aan zijn mens...

Bekijk profiel