KUNSTINSTALLATIES

4-10-2015 16:58

Door Stefan van Hoek

 

Staande lamp die het zitten beu was.

 

Als missionarishouding vermomd standje 69.

 

Babywolf-in-lammetjesklerenmodeshowcatwalk.

 

Kluizenaarsrouteplanner-app op telefoon met draaischijf.

 

Stapel gedragen onderbroeken met vergulde remsporen ingelegd in augurken en andersoortig zuur.

 

Kasjmier wollen coltrui met één mouw die zelf ook niet weet hoe en waar ergens aan te worden gepast.

 

Tegen door gure weersomstandigheden ontstane bederf en verrotting geïmpregneerde appelflap zonder appel, maar met peer.

 

Door de wol geverfde musea voor moderne kunst-passepartouts die inmiddels het een en ander op hun conduitestaat hebben en niet van gisteren zijn (2x).

 

Verfomfaaide dahlia die voor haar genderoperatie fuchsia was, maar het beu werd vanwege haar verfomfaaidheid voortdurend met alliteraties te worden geassocieerd.

 

Pinda's die het uiterlijk zouden willen hebben van popcorn, maar bij verhitting niet als maiskorrels uit elkaar ploffen, waardoor zij nog steeds ogen als pinda's (7x).

 

Antidaklozenleuning uit het Paleolithicum om te zorgen dat holbewoners na het jagen en verzamelen weer terugkeerden naar hun grot en niet ergens buiten op een bankje bleven slapen.

 

Wassen beeld van gladgeschoren incognito hipster zonder hoofddeksel, op Nikes, in Fila-trainingsjack, Australian trainingsbroek en met Crooswijks matje in de nek, gesitueerd pal na entree van gefingeerde Rotterdamse dependance van Madame Tussauds.

 

Modelkitesurfuitrusting van het merk Fleischmann die de Nederlandse Spoorwegen bij gebrek aan treinen in theorie zouden willen inzetten om leerlingen en studenten 's ochtends toch op tijd bij onderwijsinstellingen te kunnen afleveren zonder enig idee te hebben hoe dit in de praktijk zou kunnen worden uitgevoerd.

 

Geënsceneerde plas bloed van – heel voorspelbaar – tomatenketchup op vloer van galerie tijdens vernissage na in scène gezette meervoudige moord op conceptueel kunstenaars die het nodig dachten te vinden hun concepten daadwerkelijk vorm te geven in plaats van het bij het idee te laten en snel over te gaan tot het volgende bedenksel.

 

Om toeristisch bezoek aan de havenstad te ontmoedigen, VVV-onvriendelijke Ontwijk de uit Rotterdamse hoogbouw springende bewoners en kantoorpikken-game uitgevoerd op retro flipperkast die is geplaatst op virtuele burgemeesterskamer van het stadhuis aan de Coolsingel. (acryl op hout; stalen benen flipperkast op tapijt op vloer)

  

In het conceptuele duister tastende zaklamp waarvan de batterij leeg is en die niet kan worden aangedreven door een dynamo en ook niet werkt op wind- dan wel zonne-energie.

 

Maquette van autonome kolencentrale, die zonder tussenkomst van menselijk handelen kansen ziet op exploitatie van in het conceptuele duister tastende zaklampen waarvan de batterij leeg is en die niet kunnen worden aangedreven door een dynamo en ook niet werken op wind dan wel zonne-energie, die het segment van de – min of meer – duurzame energiemarkt wenst te betreden.

 

Performance via internet door zwarte letters op wit vlak op computerbeeldscherm die dodebomenpublicatie imiteert.

 

 

Afbeelding / www.monroevillein.com

Rubriek Hoekig

Stefan van Hoek

Hij werd geboren en groeide op in de hoofdstad van de provincie Zeeland. Na het afronden van zijn atheneum-opleiding verhuisde hij naar Rotterdam om verder te schaven aan zijn mens...

Bekijk profiel