HET VOEDINGSCENTRUM ADVISEERT ZWANGERE VROUWEN

13-12-2012 00:08

Door Stefan van Hoek

 

“Vermijd zachte, rauwmelkse kaas, en drink zo min mogelijk koffie en energiedrank. Laat roofvissen zoals tonijn staan. Hetzelfde geldt voor Nederlandse paling, rauwe schelp- en schaaldieren én gerookte zalm, koude paling en mosselen. Eet niet te veel rabarber of meer dan twee keer per week vette vis en geen rauw vlees zoals filet americain, maar ook geen salami, chorizo en cervelaat. Verder mag je geen zacht gekookte eieren, maar een paar dropjes en twee glazen zoethoutthee per dag. Drink geen venkel- en anijsthee en gebruik géén kruidenpreparaten als venkel, anijs en aloë. Beperk het gebruik van een groot aantal kruiden en -preparaten als fenegriek, venkel, anijs, basilicum, pesto en kaneel. Daarnaast raadt de Gezondheidsraad het maken van pretecho's en eten van spek en worst af. In het algemeen wordt het drinken van alcohol, roken, tuinieren en schoonmaken van de kattenbak afgeraden.”

 

Eet ook niet slechts de schelp van schelpdieren.

Laat roofvissen als tonijn niet staan - u bent immers geen dierentemmer in het circus - maar laat ze zwemmen.

Zwem zelf niet met een open wond tussen hongerige haaien in het Oceanium. Doe dat niet in welke dierentuin dan ook. Tevens niet in zee of oceaan.

Stap nóóit op zondag in diergaarde Blijdorp het leeuwenverblijf in. Noch op andere dagen van de week. Noch in andere zoos, safariparken of het wild.

Juich niet voor Ajax in het Feyenoord-stadion.

Blijf niet staan tijdens charges van de Mobiele Eenheid in de overtuiging dat u toch onschuldig bent.

Kop geen bakstenen bij voetbalrellen. Noch bij andere opstootjes.

Probeer niet uit een in tweeën genomen hoekschop met een vliegende omhaal te scoren. Noch bij een direct genomen corner. Weet u wat? Probeert u het maar helemaal niet.

Rijd niet spook.

Zit niet in een auto als 'uw moment gekomen is'. Noch in de trein. Ook niet in een vliegtuig. Maar lig dan liefst in een ziekenhuis op intensive care omringd door een peperduur team van zeer ervaren artsen en chirurgen.

Spring niet van een rots het water in tijdens opnamen van Wie is de Mol?.

Wees geen deelnemer aan Wie is de Mol?.

Kijk geen Wie is de Mol?.

Vermijd sowieso ieder contact met BN'ers. Irl of per welk medium dan ook.

Probeer niet uit alle macht een LP in een cd-speler te stoppen. U riskeert een slagaderlijke bloeding.

Draai luide muziek van Tool over de draadloze hoofdtelefoon als u staat te strijken, de was of afwas doet, kookt, stofzuigt of welke huishoudelijke klus dan ook uitvoert.

Doe dat niet als u een optreden van Tool bezoekt.

Zet uw sombrero af als u op een terras van de eerste lentezon wilt genieten.

Zit niet te lang in de zon als u rossig bent of anderszins een te bleke huid hebt.

Verkies vele liters zoethoutthee per dagdeel boven één kopje zoutzuurthee.

Eet niet bij McDonalds.

Bestel een Whopper bij Burger King, neem die mee naar huis, verwijder het vlees en brood, was de saus van de groente en eet slechts de schijfjes augurk, tomaat, uienringen en ijsbergsla.

Uw leven lang maagd blijven wil ook wel helpen. U wordt helemaal geen zwangere vrouw.

Laat u steriliseren. Ook in dit geval wordt u geen zwangere vrouw.

Ga met een vergiet op uw hoofd in de gangkast onder de trap zitten: de krappe ruimte bemoeilijkt de mogelijkheid tot het verrichten van de daad ernstig, bovendien zal de lust tot copulatie bij het aangezicht van dit kolderieke schouwspel bij uw wederhelft tot circa nul zijn gereduceerd. Nogmaals: u wordt helemaal geen zwangere vrouw.

Word nooit geboren.

Rubriek Hoekig

Stefan van Hoek

Hij werd geboren en groeide op in de hoofdstad van de provincie Zeeland. Na het afronden van zijn atheneum-opleiding verhuisde hij naar Rotterdam om verder te schaven aan zijn mens...

Bekijk profiel