De schaamstreek van Rotterdam

25-10-2012 01:25

Door @SLAM

Hagenezen, Amsterdammers, Leidenaars en andere buitenlui die de ANWB-routeplanner raadplegen om naar hartje Rotterdam af te reizen, komen via de Gordelbrug onze stad binnen. Na afslag 14, daar bij de scheve Polaroidfoto, is het een kwestie van rechtdoor rijden om de Coolsingel - één van de straten die het tot Monopoly heeft geschopt - te bereiken. Vervolgens is de eerste straat waar de niet-Rotterdammer mee kennismaakt de Schieweg.

 

'To Remember'
Ooit woonde ik daar zelf. Op nummer 18a. Ik huurde het huis samen met mijn vriendin van een oude hoerenmadam, die haar losbandigheid ingeruild had voor vastgoed. Het oude herenhuis diende jarenlang als bordeel. Daar was weinig meer van te merken, op twee dingen na. Ten eerste leek het bad midden in een kamer op de eerste etage wat vreemd gesitueerd, ten tweede kwamen er wel eens vreemde mannen aan de deur.

 

'Ik kom voor de meisjes,' zeiden ze dan discreet. Na een beetje vervelend doorvragen, totdat de mannen het woord 'hoer' wel in de mond moésten nemen, verwees ik ze altijd netjes door naar de Rochussenstraat. Daar zat Massagesalon 'To Remember', in het bezit van mijn huurbazin. Als haar inkomsten op peil blijven, dacht ik nuchter, dan zal mijn huur minder stijgen.

 

Zelf kwam ik ook wel eens bij 'To Remember', kan ik mijn herinneren. Niet voor 'de meisjes', maar om een envelopje met de maandelijkse huur langs te brengen. Op de Schieweg heb ik uiteindelijk een spionnetje in de deur gemonteerd, zodat mijn vrouwelijke huisgenotes niet overvallen werden door extreme hitsigheid.

 

De Schaamstreek
Terug naar de Schieweg als toegangsweg, zeg maar: het visitekaartje van Rotterdam. De eerste indruk voor onze bezoekers is een Thaise massagesalon, De Paaldansacademie, Christine Le Duc en Sexshop Erotica, afgewisseld met kindercrèches die als paddelstoelen uit de grond schieten. Is er een verband te leggen?

 

Nieuw is 'Lef, The Pleasure Store', op het hoekje van de Bergselaan. De eerste sexspeeltjes- en leerwinkel die zich aan de Bergpolderzijde heeft gevestigd. Hitsige koppels en mannen met erecties steken nu de Schieweg over, winkelend in De Schaamstreek van Rotterdam.

 

Rotterdam in en uit, opwindend? Daar mag je van vinden wat je wilt. Wie De Schaamstreek liever ontwijkt, kan altijd een afslag eerder nemen.

Rubriek Geenszins blind

@SLAM

@SLAM fungeert al sinds zijn geboorte als Rotterdammer. De liefde voor Rotterdam steekt hij niet onder stoelen of tafels (vrij naar Wijnschenk), maar is geenszins blind voor achter...

Bekijk profiel