Teken petitie & verhoog de druk op Rotterdamse politiek

10-11-2013 19:57

Door Gastauteur

Beloften richting 's Gravendijkwal iets té vaak niet nagekomen

 

Beste Stadslog-volgers,

 

Politiek laat plannen uit handen vallen

Zoals bekend is de 's-Gravendijkwal een verkeersriool. Met een aantal actieve bewoners voeren we al jaren actie om tot een passende oplossing te komen. Na vier unanieme moties van de vorige Rotterdamse gemeenteraad - die het college opriepen om tot actie over te gaan - is de politieke steun nu weggelekt. Wij dachten dat de gemeente ging helpen met een overkapping, maar de politiek liet de plannen daarvoor sneller uit haar handen vallen dan dat ze waren ontwikkeld.  

 

Op één na smerigste straat van Nederland

We zijn na jaren dus nog net zo ver als eerst, behalve dan dat het verkeer nóg vaker vast staat. Bumper aan bumper rijden de auto's 2,4 of soms 6 rijen dik, urenlang zachtjes walmend, door de straat, vooral in de middag-/avondspits. Milieudefensie en B.O.O.G. hebben metingen gedaan en daaruit blijkt dat het nog erger is dan we dachten: de 's-Gravendijkwal is de op 1 na smerigste straat van Nederland zoals onlangs op de voorpagina van de Volkskrant is gemeld. Milieudefensie heeft onlangs een landelijke petitie georganiseerd en die is o.a. aan de Rotterdamse gemeenteraad aangeboden. 

 

Echte oplossingen

Over enkele weken komt B&W met plannen, die de luchtkwaliteit van Rotterdam moeten verbeteren en de gemeenteraad dient vervolgens besluiten te nemen en budgetten vast te stellen. Het ziet er naar uit dat men kleine stapjes en schijnmaatregelen gaat voorstellen. Maar B.O.O.G. probeert B&W en de gemeenteraad te bewegen om richting echte oplossingen te denken. Dat wil zeggen: ofwel alsnog overkappen en daarmee een combinatie vinden van verkeer en gezond wonen. Ofwel het autoverkeer grotendeels weghalen en dus de verkeersstromen van de stad anders in gaan richten. 

 

Petitie

B.O.O.G. en 6 andere grote buurtorganisaties zijn daarom een petitie gestart. In de bijlage vind je een flyer die ook huis-aan-huis is verspreid in Rotterdam west (Middelland en Oude Westen) en er worden op allerlei manieren handtekeningen opgehaald. Ook digitaal reageren kan en ik wil jullie vragen de goede zaak te ondersteunen door hier te tekenen. 

 

Voor meer informatie en verloop van onze acties, klik hier 

 

Ik hoop dat je tekent en de bewoners van Rotterdam-West steunt, ook als je niet direct in de buurt van de 's-Gravendijkwal woont!

 

Alvast bedankt, 

Anke Griffioen

 

Afbeelding / www.sgravendijkwal.nl

 

(Anke Griffioen is ondernemer in Rotterdam Centrum en gelooft dat maatschappelijke verbeteringen komen uit het gebied 'tussen privaat en publiek' in. Citaat: 'Dat gaat niet vanzelf en iedereen moet zijn comfortzone verlaten.' )

Rubriek Gastbijdrage

Gastauteur

We vragen met enige regelmaat aan bekende of minder bekende Rotterdammers om een bijdrage te leveren aan Stadslog. Of dergelijke Rotterdammers komen zèlf met relevante stukk...

Bekijk profiel