Dave Boomkens, schrijvende songfestivalfanaat

26-3-2015 09:34

Door Korrie Louwes

'Generaal Franco kocht Spaanse Songfestivalzege in 1968'

 

Samen met Telegraafjournalist Richard van de Crommert presenteerde Rotterdammer Dave Boomkens 24 maart hun "Het grote songfestivalboek" in de Skylounge van het Hilton, uitkijkend over Amsterdam. Het eerste exemplaar was voor doorgewinterd songfestivalgoeroe Cornald Maas. Dankzij artiesten als Lenny Kuhr en Linda Wagenmakers (podium) en Saskia en Serge, Heddy Lester en Ben Cramer (in het publiek) werd het een zeer prettige ‘memory lane’.

 

Het boek staat vol met heerlijke details van Teach-In, nog zonder choreograaf maar met deskundig advies van Willem Duys. Verder lees je over de naaiavonturen rondom de kostuums van Trebble, over de revival van Anouk in 2013 en over vijftien smeuïge, politieke schandaaltjes, waaronder de omkoping van generaal Franco van de Duitse stem in 1968, zodat Spanje won in plaats van Cliff Richard's ‘Congratulations’. Daarnaast bevat het boek prachtige interviews met vele Nederlandse deelnemers voor en achter de schermen en de niet te vermijden puntenlijstjes door de jaren heen.

 

Inmiddels hebben we Dave al kunnen bewonderen in Koffietijd, RTL Boulevard, Metro en RTV Rijnmond. Hoog tijd om deze bijzondere jongeman ook op Rotterdamse podia te hijsen en met hem, zoals hij in het voorwoord schrijft, ‘ ten prooi te vallen aan het virus dat het Eurovisie Songfestival heet’. 

 

Afbeelding / www.twitter.com

Rubriek GaatUtMaken

Korrie Louwes

Korrie Louwes is wethouder Innovatie van Rotterdam en, vanaf de allereerste minuut, enthousiast meedenker en contribuant van Stadslog.   Door haar intensieve contacten met a...

Bekijk profiel