Vitale verhalenbundel over 'gewone Rotterdammers'

11-11-2015 12:47

Door Stadslog Rotterdam

Crossmediale afdaling in 'haarvaten' van de Maasstad

In de bundel ‘Hier een verhaal voor je’ komen we de fine fleur van het Rotterdamse schrijversgilde tegen. Niet om je meteen in hun eigen verhaal, stijl en specifieke universum te trekken, maar je te laten kennismaken met een één of meer Rotterdammers uit de serie ‘Postkast’, die radiomaker Erik Post de afgelopen jaren voor RTV Rijnmond maakte. Ofwel, radioreportages over ‘gewone mensen’ dienden als brandstof voor creatieve schrijversbreinen. Met verrassende uitkomsten! Zo loodst vertaler Arie van der Ent de ondeugende gedachtewereld van een 18-jarig meisje even frivool als onthutsend bij de lezer naar binnen. Geeft Daphne Huisden stem aan een getraumatiseerde jongeman ‘op de achterste rij van het kleine theater’.  En laat Said El Haji ons meegenieten van een prille straatoorlog (‘je moet lelijk doen, anders verlies je’).’

‘Hier een verhaal voor je’ is volgens de letter van de wet een ‘cross mediaal project’ en daardoor - of ondanks dat - een vitale verhalenbundel over hedendaags Rotterdam geworden, die perfect in de zak van Sinterklaas past!

Aanstaande zondag om 15.00 uur kun je de presentatie van deze verhalenbundel bijwonen. Voor meer informatie klik hier 

Ter promotie van de Rotterdamse letteren kondigt Stadslog Rotterdam in deze rubriek de nieuwe boeken van Uitgeverij Douane aan.  

Rubriek Douane geeft uit

Stadslog Rotterdam

Bekijk profiel