Dwaalspoor, PR-strategie & de weekagenda

9-8-2013 10:17

Door Stadslog Rotterdam

Regelmatig verschijnende gids langs de Rotterdamse collega-blogs

 

GÁÁÁÁP… HET JONGERENJAAR IN DE HERHALING

 

Ene Marianne van de Velde doet haar best een voorbeeld te zijn van iemand waar we er in Rotterdam al te veel van hebben: personen die iets eenvoudigs (‘praten met jongeren’) benadert als een beleidstraject met allerlei verschillende geldpotjes en resultaatmetingen, hetgeen misschien onvermijdelijk is als je via de studie ‘Cultural Economics & Entrepeneurship’ op een dwaalspoor bent gezet.  Let halverwege het stuk op  de formulering ‘ongelooflijk interessant netwerk’ waartoe de auteur zichzelf vindt behoren. Lachwekkend.

 

http://versbeton.nl/2013/08/praat-niet-over-maar-met-jongeren/

 

GRAFFITI… BAH!

 

Bogue probeert de actievoerders van No Border Network op te voeden. Zomaar Rotterdamse gebouwen bekladden, vinden ze als methode niet in de haak. Het ontbreekt er nog aan dat Bogue een PR- en evenementenbureau aan de actievoerders adviseert, die een strategie uitzet die, volgens Bogue, in tegenstelling tot dit soort wilde acties niet ‘contraproductief’ werkt. Zou dat bureau idealiter misschien ‘Bogue’ heten?

 

http://bogue.nl/achtergronden-no-border-en-de-bekladdingen/

 

HOE KOMEN WE DE WEEK DOOR?

 

Urban City Guide doet een nobele poging Rotterdamse jongeren via klassieke tips een aangename week te bezorgen via de rubriek ‘Het Weekie: Rotterdam The Movie’. Goed initiatief. Maar of dit dé wervelend geschreven agenda annex leidraad voor de lopende week wordt en óf jongeren dergelijke agenda’s spellen, is nog even de vraag.  

 

http://www.urbancityguide.nl/het-weekie-rotterdam-the-movie/

 

Afbeelding / http://vimeo.com/channels/61205

 

Rubriek De collega's

Stadslog Rotterdam

Bekijk profiel