Zul je altijd zien

23-6-2012 14:24

Door Daniël Dee

Zul je altijd zien. Bij de laatste oorlog is de hele mensheid uitgeroeid op mijn vrouw, ik en een paar duizend kinderen na. Een nieuw begin. Dus wij voeden die kinderen op in het besef dat ze eerbied moeten hebben voor elkaar en ander leven. Waren we toch niet voor niets overtuigd vegetariër. Maar ja, alle dagen alleen maar groenvoer eten is ook niet je dat. We zijn ten slotte geen konijnen. Hoewel dat met het voortplanten wel snor zat.

 

Enfin. Een paar millennia later eten de nazaten van onze kinderen – want zo zijn we ze gaan noemen: onze kinderen – nog steeds enkel groenten en af en toe garnalen en mosselen, want dat mocht dan wel van ons.

 

Maar, dat zul je altijd zien, in al die tijd zijn de mosselen en garnalen geëvolueerd tot intelligente wezens. Met als logisch gevolg weer eeuwenlange oorlog. Ditmaal niet tussen verschillende mensenrassen, maar tussen de garnalen, mosselen en onze nazaten. Het is me wat.

Rubriek D-day

Daniël Dee

Daniël Dee is een Rotterdamse dichter en schrijver. Hij publiceerde diverse dichtbundels, trad onder andere op bij Lowlands en Poetry International en maakte onlangs zijn proz...

Bekijk profiel