ROS zou rattengif in het brood van illegalen moeten stoppen

9-3-2016 10:20

Door Daniël Dee

'ROS [Rotterdams Ongedocumenteerden Steunpunt, DD] moet illegalen geen valse hoop en bed, bad, brood en bioscoop bieden. Maar er eens voor zorgen dat die illegalen, die parasiteren op de samenleving, Rotterdam en Nederland verlaten. Laat ze zich eens bezig houden met ticket, terug en toedeledokie.' liet de Telegraaf donderdag 3 maart optekenen uit de mond van Leefbaar Rotterdam raadslid Michel van Elck.

Wat schattig en wat fijn voor hem dat hij eindelijk mee mag doen met de grote jongens, dacht ik in eerste instantie. Uit vertrouwelijke bron weet ik dat Van Elck een wat grijze politicus is, die weliswaar zijn dossiers op orde heeft, maar die tot dusver alleen binnenskamers een verbale zak met stront mocht opentrekken als het ging over buitenlanders. Nu mocht hij dan eindelijk in de grootste krant van Nederland zijn harteloosheid tonen. Pim Fortuyn zou trots op hem geweest zijn.

Maar toen bedacht ik me dat er behoorlijk wat schort aan zijn uitspraken en dat ze nogal vaal zijn. Op die wijze beledigen is allemaal al eens gedaan en vaak beter ook. Potentiële kiezers uit bijvoorbeeld IJsselmonde zullen er de schouders voor ophalen, want dat vonden ze allang. De alliteratie van 'ticket, terug en toedeledokie' heeft vooral als effect dat mensen denken 'O, o, o,' en daar blijft het dan bij. In deze tijd van wij-zij denken mag het allemaal wel wat vuiger. Het kan toch niet zo zijn dat de blanke almacht het gaat verliezen? Trek ten strijde! Daarbij zijn illegalen werkelijk de zwakste schakel in onze samenleving dus die kan zelfs Van Elck makkelijk hebben.

Om hem wat op weg te helpen geef ik hem bij deze, gratis en voor niets, een paar uitspraken die gewoon wat scherper zijn.

'ROS zou rattengif in het brood van illegalen moeten stoppen en gebluste kalk in het bad.'

'ROS zou illegalen moeten bevelen om te bijten in de bedrand om vervolgens in hun nek te springen.'

'ROS zou illegalen boven een bad gevuld met ratten moeten binden en dat bad van onderen moeten opstoken zodat die ratten zich in paniek via de lichamen een weg naar buiten vreten.'

Dat laatste was in deze contreien gedurende de middeleeuwen een gebruikelijke marteltechniek. En wij beschermen graag onze eigen cultuur, want daar zijn we trots op.

Bijkomend voordeel is dat we het verschrikkelijke probleem zelf oplossen in plaats van te verschepen naar het buitenland. Het buitenland kunnen we namelijk beter niet al te veel lastig vallen, want we hebben nu eenmaal hun geld nodig. In Rotterdam hebben we niet voor niets zo'n grote haven. Maar dat wist Van Elck natuurlijk wel.

Ik hoop dat Michel er zijn voordeel mee doet, want 'toedelokie' zeggen alleen politici die voor spek en bonen meedoen. Hij zal vast van Joost Eerdmans en Ronald Sørensen een aai over zijn biljartbal hebben gekregen en een lolly in zijn knuisten, maar verder komt hij er niet mee. Als hij echt carrière wil maken in de politiek bied ik hem bij deze een workshop argumentatieleer aan. Vanzelfsprekend tegen een redelijk tarief dat t.z.t. gestort mag worden op IBAN NL79RABO 0106567586. Anders blijft Michel van Elck toch die peuter op zijn driewieler die zo graag met de grote jongens in het park koloniaaltje wil spelen.

Rubriek D-day

Daniël Dee

Daniël Dee is een Rotterdamse dichter en schrijver. Hij publiceerde diverse dichtbundels, trad onder andere op bij Lowlands en Poetry International en maakte onlangs zijn proz...

Bekijk profiel