Niet bedoeld als fashionstatement

26-6-2014 16:19

Door Daniël Dee

Tijdens de eerste editie van het Dirk Smitsfestival aan de Rotte mocht ik ook optreden. Het was een knusse en ongedwongen middag, het weer was aangenaam mild, de bezoekers waren gemoedelijk want voor het overgrote merendeel al ver voorbij de pensioengerechtigde leeftijd. Enige vorm van stress was mij eveneens vreemd op die zondag.  
Ik raakte in gesprek met een bejaarde vrouw. Ze droeg een te grote zonnebril, maar dat was volgens mij niet bedoeld als fashionstatement. Ze wilde ook nog even met mij op de foto en ik ben de beroerdste niet. Na afloop bedankte ze me en kneep even moederlijk in mijn bovenarm. Daar houd ik dus niet van. Ik vind het onprettig als mensen mij ongevraagd aanraken, met uitzondering van Halina Reijn. Knijpen in mijn bovenarm vind ik extra ongemakkelijk, omdat ik altijd het idee heb dat mensen dan direct kunnen voelen hoe weinig spierballen ik eigenlijk heb. Dus daarom heb ik haar toen maar pootje gehaakt. In gedachten dan toch, ik geloof niet dat ik in het echte leven verzekerd ben tegen het breken van andermans heup.

Rubriek D-day

Daniël Dee

Daniël Dee is een Rotterdamse dichter en schrijver. Hij publiceerde diverse dichtbundels, trad onder andere op bij Lowlands en Poetry International en maakte onlangs zijn proz...

Bekijk profiel