Frikandel of kroket

26-5-2016 14:42

Door Daniël Dee

Kwart over drie stapte ik het Ro Theater binnen. Ik was een kwartier te vroeg voor mijn afspraak. Als ik eenmaal besluit om op een gemaakte afspraak te komen, dan zorg ik dat ik op tijd ben, zo ben ik. Direct bij binnenkomst stapte een baliemedewerkster op mij af: 'Waar komt u voor?' Ze zei het streng op het bitse af, maar ze was mooi, al had ik daar geen boodschap aan, want ik was al getrouwd. Klaarblijkelijk kwam er nogal eens schorriemorrie langs met verkeerde intenties, anders spreek je een gast niet zo bars toe. Ik stamelde iets van dat ik hier een afspraak had om een item op te nemen voor RTV Rijnmond in aanloop naar Poetry International en dat ik een kwartier te vroeg was. De baliemedewerkster zocht de afspraak op in de computer maar kon niets vinden.

'O, wat dom,' zei ze, 'ik keek bij de Operadagen Rotterdam. Op de een of andere manier haal ik altijd de Operadagen door de war met Poetry International.'

'Dat heb ik altijd met frikandellen en kroketten,' zei ik. En met die onnozele opmerking hielp ik de conversatie vakkundig om zeep. De baliemedewerkster liep weg. Weer een vrouw van me vervreemd. Ik overwoog nog even om haar achterna te roepen dat ik al meer dan tien jaar vegetariër was, maar een gentleman weet wanneer hij zijn eigen kansen voorgoed heeft verprutst en daarbij was ik alreeds getrouwd.

Bij gebrek aan andere activiteiten om te ondernemen keek ik naar de posters op de muren; allemaal aankondigingen van pregnante toneelstukken, die ik nooit zou bezoeken. Niet veel later verscheen de cameraploeg.

Na afloop van de opnames bleek de baliemedewerkster toch wel aardig, en ik nog steeds getrouwd.

Op weg naar huis passeerde ik een flamboyante dame met dezelfde walmende parfum als mijn schoonmoeder. Dat had voor mij niet gehoeven, de hint dat ik al getrouwd was, was me al duidelijk genoeg kenbaar gemaakt.
 

De baliemedewerkster kan ook heel gracieus een kaars aansteken (rond 3.40)

 

Afbeelding / meetingreview.com

Rubriek D-day

Daniël Dee

Daniël Dee is een Rotterdamse dichter en schrijver. Hij publiceerde diverse dichtbundels, trad onder andere op bij Lowlands en Poetry International en maakte onlangs zijn proz...

Bekijk profiel