Niks mis met complimentje!

23-1-2013 20:11

Door Mark de Boer

Een beetje afstand tot #fail roepend Twitterkoor zou de gemeenteraad niet misstaan

 

De afgelopen dagen waren nogal een bezoeking voor metroreizigers in Rotterdam, tenminste als we de berichten op Twitter en Rijnmond.nl mogen geloven. Twee dagen lang was er geen metroverkeer mogelijk tussen de haltes Capelsebrug en Voorschoterlaan door vallende betonblokken ter grootte van stoeptegels, die op het metrospoor neerkwamen. Deze blokken waren afkomstig van de in aanbouw zijnde parkeergarage (P+R) boven het metrostation. Het leverde een dusdanig gevaar op voor reizigers dat men op last van de politie besloot het metroverkeer daar stil te leggen. Vooralsnog heel logisch allemaal.

 

Een tikkeltje ongepast…

Voor de goede orde: het is natuurlijk goed voorstelbaar dat reizigers baalden van de vertragingen. Het eindeloze gezaag en het overmatige en primitieve gebruik van de hashtag #fail is ergens dan ook wel te verklaren. Maar van de gemeenteraad - hoog en droog in het stadhuis - mogen we toch beter verwachten? Het verzoek van PvdA Rotterdam om morgen in de gemeenteraad de communicatie van de RET eens flink onder de loep te nemen, is op z’n zachtst gezegd een tikkeltje ongepast. Helemaal als je bedenkt dat de medewerkers van de RET de afgelopen dagen de benen uit hun lijf hebben gerend om het leed van de reiziger zoveel mogelijk te verzachten.


Anders was het wel een busbaan…

Zo heeft de RET bijvoorbeeld een vervangende buslijn ingesteld. En inderdaad, die bussen zaten wat aan de volle kant. Wat wellicht ook niet zo vreemd is. Als de bijna 60.000 metroreizigers (die per dag Kralingse Zoom passeren) qua capaciteit ook moeiteloos per bus vervoerd kunnen worden dan deed de RET dat iedere dag wel. Maar dat is niet het geval; er ligt niet voor niks een metrolijn. Je moet dus niet gek opkijken dat een vervangende buslijn geen eersteklas reiservaring oplevert…

 

Oké, er reden dus bussen, maar ze waren niet zo snel te vinden (volgens een handjevol reizigers die hierover een mailtje naar de PvdA stuurde). Maar ja… eh… dan zoek je toch even? Zo groot zijn die metrostations nou ook weer niet. En mocht u alle affiches en pijlen naar de bussen hebben gemist dan was er altijd nog wel een RET-steward die kon assisteren.


Een compliment

In plaats van, op basis van een paar klachten, de communicatie van de RET in twijfel te trekken, verdient het gemeentelijke vervoersbedrijf eerder een groot compliment.

 

Dat mag ook wel eens gezegd worden!

 

Het ‘debat’ is morgen live te volgen op rotterdam.raadsinformatie.nl vanaf 14 u.

Rubriek Coolsingel 40

Mark de Boer

Geboren Rotterdammer met een hart voor de stad. Zou het liefst iedere dag de Brienenoordbrug beklimmen voor het fantastische uitzicht. Hij bestudeert de dynamiek van het openb...

Bekijk profiel