Vooral vreugde vóór de wedstrijd

29-1-2013 15:30

Door Hasko van Dalen

Feyenoord-FC Twente alleen memorabel door randverschijnselen

 

Wat mij betreft vonden de leukste momenten zondag plaats voordat Feyenoord en FC Twente om half drie aftrapten. Eén of ander rekenwonder had becijferd dat Feyenoord tegen FC Twente de 1908ste reguliere competitiewedstrijd speelde. Helemaal volgen kon ik de rekensom niet, maar de knappe kop zal het ongetwijfeld allemaal goed uitgedokterd hebben. Hij had beslissingswedstrijden en play-offs eruit gelaten en er ook rekening mee gehouden dat vroeger niet altijd 34 wedstrijden per seizoen werden gespeeld. Het leverde een ludieke actie op van het zogenaamde 'TIFO-team'. Bij de opkomst van de beide teams werd een groot spandoek onthuld met daarop groot de cijfers 1908 en uitslagen van die wedstrijden.

 

Blijdorp

Daarvoor had ik ook al veel plezier beleefd aan mijn middagje bezoek aan de Kuip. In de rij voor het loket werd ik getrakteerd op een filmpje waarin Giovanni van Bronckhorst en zijn zoontje een hoofdrol speelden. Een commercial waarmee de wijziging van de shirtreclame onder onze aandacht werd gebracht. Sponsor ASR heeft de plek op de shirts van Feyenoord afgestaan aan Diergaarde Blijdorp. De nieuwe mascotte is nu het olifantje Ollie.

 

Eenmaal binnen kon ik op een televisie in de catacomben nog het staartje meepikken van de wedstrijd Vitesse- Ajax. Met grote tevredenheid zag ik de Arnhemmers van een 0-2 achterstand terugkomen en uiteindelijk met 3-2 winnen. Is de euforie die vorige week in Amsterdam en Hilversum ontstond ook weer even getemperd.

 

Als klap op de vuurpijl lag er op mijn kuipstoeltje een sjaal met aan de ene kant de opdruk Feyenoord en aan de andere kant de opdruk Diergaarde Blijdorp. Heel handig om omhoog te houden bij de opkomst van de spelers. Jammer dat er tijdens de wedstrijd niet mee konden zwaaien na een goal. Of na afloop op de van Gearard Meijer bekende manier boven ons hoofd konden rondslingeren om de overwinning te vieren.

 

Gelijkspel

Eigenlijk was de wedstrijd dus het minst leuke deel van de middag. Ik was trouwens niet ontevreden met de uitslag. De ploeg heeft zich behoorlijk hersteld van de klap die het vorige week kreeg. Mathijsen speelde weer goed, Janmaat revancheerde zich en ook Martins Indi beet goed van zich af. Daarbij moeten we niet vergeten dat we tegen de nummer 1 van de ranglijst speelden. Bovendien is FC Twente de club met de minste tegendoelpunten in de competitie. De eerste helft domineerde Feyenoord, gaf geen kans weg en kreeg zelf enkele fraaie kansen. Helaas miste Lex Immers opnieuw. Ook het begin van de tweede helft was goed, maar na 75 minuten was de pijp kennelijk leeg en kropen we af en toe door het oog van de naald.

 

Ongeslagen

Het positieve van de wedstrijd tegen FC Twente was bovendien dat Feyenoord voor de 22e keer op rij ongeslagen bleef in De Kuip. We zijn als toeschouwers bijna geen nederlaag meer gewend.

 

Al met al heeft Feyenoord nu in 2013 nog geen wedstrijd gewonnen. Tijdens het trainingskamp in Marbella ging de ploeg van Ronald Koeman met 2-1 onderuit. Daarna volgde de zeperd tegen Ajax en tegen FC Twente werd 0-0 gelijkgespeeld. Ik ben benieuwd of ze woensdag, uit voor de beker bij PSV, de eerste zege kunnen binnenhalen.

 

Rubriek Vanuit de Kuip

Hasko van Dalen

Hasko van Dalen (geboren 11 december 1949) is al meer dan 50 jaar supporter van Feyenoord en sinds 1983 een trouwe bezoeker van alle thuiswedstrijden. Zijn vaste stek is Vak V, waa...

Bekijk profiel