Pósitief puntverlies

31-10-2016 10:14

Door Hasko van Dalen

Terwijl Ajax en PSV dit weekend in matige wedstrijden drie punten pakten, leverde Feyenoord in de Kuip een zinderend duel tegen Heerenveen af en bleef, helaas, achter met één punt. Toch geeft het vertoonde spel alle reden om optimistisch te zijn, meent onze correspondent Hasko van Dalen.

Opnieuw verspeelde Feyenoord twee punten. Dit keer na een zinderende wedstrijd tegen Heerenveen. Een topduel zoals je dat maar zelden in de Nederlandse competitie ziet. Er zat alles in: passie, strijd, technische hoogstandjes en fraaie goals. Natuurlijk waren we op Vak V na afloop teleurgesteld over het puntenverlies. Vooral in de laatste fase van de tweede helft had de ploeg alles gegeven. Het bleef spannend tot de laatste minuut en bijna niemand ging voor het laatste fluitsignaal naar huis. De hoop op een late treffer hield alle fans geboeid op hun kuipstoeltje. Kansen waren er ook, maar het mocht niet zo zijn. Na afloop hadden we op Vak V drie belangrijke gespreksonderwerpen. Het eerste was de schitterende goal van Heerenveen speler Arber Zeneli. Die treffer kwam uit het niets en was van grote schoonheid. Enig discussiepunt was of keeper Brad Jones wellicht iets te ver voor zijn doel stond. Het tweede discussiepunt was de kans die Kuyt aan Bilal bood. Opnieuw kwam de buitenspeler alleen voor de keeper. Net als vorige week maakte hij het niet af. Onze conclusie was dat het toch echt tekort komt voor dit niveau. De hoop is gevestigd op snel herstel van Berghuis en Elia.

Van Boekel was drama

Derde gespreksonderwerp de scheidsrechter. Pol van Boekel. Hij was zonder enige twijfel de slechtste man op het veld. De leidsman zat er herhaaldelijk helemaal naast. In het begin was dat ten nadele van Feyenoord. Het kwam hem op fluitconcerten en de bekende spreekkoren te staan. Nu ze bij de KNVB John Jaakke hebben ingehuurd als adviseur en zelfs een programma als Voetbal Inside begint te beweren dat Ajax ze in Zeist helemaal in hun macht heeft is het niet zo verwonderlijk dat Rotterdammers in iedere scheidsrechterlijke beslissing een complot tegen hun club zien. De eerlijkheid gebied echter te zeggen dat Van Boekel niet bewust tegen Feyenoord floot. Hij floot gewoon bar slecht naar twee kanten toe en kon de wedstrijd niet aan. Het kabaal dat het legioen produceerde na enkele foutieve beslissingen, maakte kennelijk zoveel indruk op hem dat we een strafschop cadeau kregen na een makkelijke duikeling van Bilal. Zo was de twaalfde man ook weer eens van waarde.

Oliebollen op Vak V

Die twaalfde man had trouwens een opperbeste middag. Het zonnetje scheen, de Feyenoordliederen galmden door De Kuip en op het eind werden ook de lichtmasten nog ontstoken. Vooral op Vak V was het ouderwets gezellig. De eerste zes rijen van dat vak worden bevolkt door supporters die al jaren trouw iedere wedstrijd komen. Een soort grote familie waarbij het heel prettig vertoeven is. Deze zondagmiddag werd dat familiegevoel nog eens verstevigd door een supporter die oliebollen meebracht. Hij deelde ze blijmoedig uit aan iedereen die naast, voor en achter hem zat. Een zakje met poedersuiker kwam er achteraan. De bollen waren wel wat koud geworden, maar smaakten prima. De poedersuiker eindigde meer op de kleding van de bezoekers van dan op die oliebollen. Laat zoiets maar aan de lolbroeken op Vak V over. Toen Rick Karsdorp de 2-1 scoorde, zijn eerste competitiegoal voor Feyenoord, sloegen we elkaar zo hard op de schouders en klopten we ons zo ferm op de borst dat die poedersuiker er al weer vanaf was voor we de rust ingingen. We hadden dus een puike middag, met gezelligheid en goed voetbal. Alleen jammer dat we toch twee punten hebben ingeleverd, al gaf het spel en de strijdlust goede hoop voor de toekomst.

Als de ploeg zo blijft spelen, is de kans groot dat we ook nog bovenaan de ranglijst staan als het écht tijd is voor de oliebollen. 

Afbeelding / www.fr-fans.nl

Rubriek Vanuit de Kuip

Hasko van Dalen

Hasko van Dalen (geboren 11 december 1949) is al meer dan 50 jaar supporter van Feyenoord en sinds 1983 een trouwe bezoeker van alle thuiswedstrijden. Zijn vaste stek is Vak V, waa...

Bekijk profiel