Smul je scheel op CS

30-11-2012 12:05

Door Carmen Kunz

De nieuwe passagiersterminal is een ‘euforische martelgang’

 

Eerst maar een sportief gebaar: ik wil de gemeente Rotterdam feliciteren met het  nieuwe Centraal. Veel  Rotterdammers waren natuurlijk weer cynisch over de aluminium haaien bek die over onze stad reikt. Ik ook: het blijft pijn doen wanneer alles wat oud is in Rotterdam schaamteloos wordt gesloopt. Maar ik denk dat veel mensen - vooral vrouwen- hun mening inmiddels drastisch hebben bijgesteld. Want de nieuwe kooppassage is alles wat een vrouw kan dromen. Lingeriewinkels, een chocolaterie, kleding en… éten!

 

Rotterdam Centraal is de nieuwe vreetschuur, als je het mij vraagt. Mijn perron staat precies naast de Smullers. Ik baal er gewoon van. Ik was altijd zo opgelucht dat de Burger King helemaal boven zat, zodat ik niks rook. Nu hoor ik mijn maag al knorren als-ie enkel een glimp opvangt van het station. Het is een soort euforische martelgang om er door heen te lopen. Ik durf ook niet tot het einde te lopen - wie weet wat ik daar tegen kom… Een stop op Centraal kost mij nu ongeveer twintig euro. Even nieuwe sokken halen, nieuwe make-up en… oh ja!...  nieuw badzout - dat heb ik echt nodig, ook al heb ik alleen een douche.

Rubriek Kunziana

Carmen Kunz

Carmen Kunz, alias ‘prinses Feyenoord’, kreeg haar titel toegekend vanwege haar immense toewijding aan de mooiste club van de wereld: Feyenoord. Ze studeert aan het gra...

Bekijk profiel