Rotterdam op z'n aandoenlijkst

20-11-2013 08:23

Door @SLAM

'Aanmoediging om elkaars plantjes van water te voorzien'
 
'Iedereen maakt hier foto’s, maar wij kunnen hier iedere dag gewoon naar toe', zegt een jonge, trotse bewoner uit Noord. Hij racet op zijn stepje heen en weer onder de zojuist onthulde muurtekst op de Mackaystraat. Mensen van de bewonersorganisatie lokken hem en zijn vriendjes met een grote zak spek.
 
In de flinke partytent kun je thee, koffie of appelsap krijgen. De appelsap gaat niet hard; de gemiddelde leeftijd van de aanwezigen ligt daar te hoog voor. Een bewoner met gitaar zingt 'Ring Of Fire' en kilozakken borrelnoten worden aangesleept. Lekkere chocola, dat is er ook. Een verhalenverteller vertelt een verhaal en de eeuwige, grijze huisfotograaf van Rotterdam Noord doet zijn plicht.
 
De nieuwe muurtekst op de Mackaystraat is geen hoogstaand kunstwerk, maar – god zij geprezen - ook geen kinderkunst, die de wijk momenteel op alle mogelijke manieren met zijn primaire kleuren vervuild. De woorden zijn samen met de bewoners bedacht en komen verdacht dicht bij een bekend spreekwoord. Deze democratisch tot stand gekomen slogan ( 'een onbekende in de straat kan morgen een goede buur zijn') zal de buurtbewoners, als het goed is, de komende jaren van grote hoogte aanmoedigen elkaar gedag te zeggen of elkaars plantjes van water te voorzien.
 
Neem nog een bakkie. En oh, ja, wees welkom op de spelletjesavond komende vrijdag! Het doet allemaal wat knullig aan, maar dit is Rotterdam op zijn aandoenlijkst.
 
Afbeeldingen / @SLAM
 
  

Rubriek Geenszins blind

@SLAM

@SLAM fungeert al sinds zijn geboorte als Rotterdammer. De liefde voor Rotterdam steekt hij niet onder stoelen of tafels (vrij naar Wijnschenk), maar is geenszins blind voor achter...

Bekijk profiel