Ik schrijf niet over mijn enthousiasme voor Vogel en Spigt

23-2-2013 15:55

Door Daniël Dee

Eigenlijk zou ik dit stukje moeten inleiden, zodat ik de lezer mee kan sleuren in mijn enthousiasme. Er is namelijk een 'must have' bundel verschenen waarin gedichten van Frans Vogel zijn voorzien van tekeningen door Frederique Spigt.

Ik zou dus iets kunnen schrijven over het feit dat Frans Vogel zijn boodschappen in dezelfde supermarkt doet als ik. Ik vind het gaaf dat ik zo af en toe zo'n levende poëtische legende zie scharrelen tussen de schappen en dat ik bij wijze van spreken een praatje met hem zou kunnen maken. Veel meer dan groeten doe ik overigens nog steeds niet, want het ontbreekt me aan moed om me zomaar aan hem vast te klampen.

Ik zou ook iets kunnen schrijven over hoe getalenteerd Frederique Spigt is en dat ik al jarenlang een stille bewonderaar van haar muziek ben, maar dat ik nu dus ontdekt heb dat ze stiekem ook erg goed kan tekenen.

Ik zou ook iets over dronkenschap kunnen schrijven of weer lekker plat iets met poep- en pies-humor doen, gewoon omdat ik daar van houd.

Maar dat ga ik dus allemaal niet schrijven, want eerlijk gezegd wil ik maar één ding en dat is onderstaand gedicht uit die bundel citeren, omdat ik er telkens weer zo hard om moet lachen. (Ik vermoed trouwens dat het een readymade is, geplukt van een of ander kroegtoilet, maar daar wil ik vanaf zijn.)

 

'k Mag scheel zien als 't niet waar is

 

The more

you drink,

the wc.

 

Frans Vogel

 

De boekenbranche ondersteunende manier om deze prachtbundel te bestellen is via info@boekhandelvangennep.nl...

 

De boekenbranche minder welgezinde manier is via bol.com, klik hier

Rubriek D-day

Daniël Dee

Daniël Dee is een Rotterdamse dichter en schrijver. Hij publiceerde diverse dichtbundels, trad onder andere op bij Lowlands en Poetry International en maakte onlangs zijn proz...

Bekijk profiel