Geschoffeerd door de Coolsingelschreeuwer

5-6-2012 13:13

Door Daniël Dee

Tot voor kort had ik nog nooit van de Coolsingelschreeuwer gehoord. Dat had ik best zo willen houden. De Coolsingelschreeuwer is een man die in het kader van een of ander kunstproject elke dag om klokslag twaalf uur 's middags op de Coolsingel, nabij het stadhuis, door een megafoon de zin 'It's never too late to say sorry' roept. Hoewel hij toevallig net deze maand op vakantie is. Volgende maand zal hij evengoed weer de megafoon oppakken.

Dat moet hij natuurlijk helemaal zelf weten. Daarbij kom ik nooit rond het middaguur op de Coolsingel; ik heb wel iets beters te doen. En ik ben ook geen Leefbaar Rotterdammer die direct hysterisch schreeuwt dat het allemaal verspilling is van gemeenschapsgeld. Ik gebruik mijn intellect liever zo volledig mogelijk. Toch schiet er steeds het wereldberoemde zinnetje van Baldessari door mijn hoofd als ik aan de Coolsingelschreeuwer denk: 'I will not make any more boring art'.

Val me niet lastig met je eigen verveling, is het enige dat ik denk. En daar zeg ik geen sorry voor.

En dat de bewuste Coolsingelschreeuwer mijn vrouw op zijn dagelijkse weblog omschrijft als een zorgzame, jonge, blonde, frêle vrouw met de meest groene ogen die hij ooit gezien heeft, heeft dus niets met mijn kritiek te maken. En ik ben ook niet jaloers. Echt niet. Echt niet. Echt niet. Ik voel me hooguit geschoffeerd dat mijn vrouw in zulk uitgekauwd proza wordt omschreven.

Doe eens je best. Schrijf vlammend proza, maak interessante kunst.

Rubriek D-day

Daniël Dee

Daniël Dee is een Rotterdamse dichter en schrijver. Hij publiceerde diverse dichtbundels, trad onder andere op bij Lowlands en Poetry International en maakte onlangs zijn proz...

Bekijk profiel