Dinsdag 30.10.2012

31-10-2012 13:44

Door Daniël Dee

De straat glimt van de regen en overal liggen natte bladeren. Bij de vuilcontainers staan twee banken, een opgerolde vloerbedekking en een toiletpot.

Dexter is verwikkeld in een zeer persoonlijke zaak, die zijn behoefte aan de Dark Passenger aanwakkert. Na hun gevecht met Kimura, probeert Nick chocola te maken van de terugkeer van zijn moeder, Kelly Burkhardt. Ted neemt zijn architectuurstudenten mee op excursie. Wanneer Jackie een tijdelijke verpleegkundige wijst op zijn drugsmisbruik, noemt hij haar een hypocriet.

Verloskundige over de vloer gehad: mijn vrouw mag stoppen met de bloeddrukverlagende medicatie. Iets willen printen, maar zowel inkt als papier waren op. Ruzie gemaakt met mijn moeder over de telefoon. Zij vond het stom dat ze de baby niet mocht vasthouden; ik vind dat ze niet zoveel moet zuipen. De telefoon op de haak gesmeten, bij wijze van spreken dan, want ik heb een mobiel. Geluisterd naar het werk van Regina Spektor. Gerepeteerd met Herman. Een sixpack gedronken alsmede een fles rood en wit.

Dochter: Het licht is uit.
Vader: Ja het licht ging uit. De deur kwam tegen de lichtschakelaar. Goedemorgen.
D.: Waarom is het licht uit?
V.: Het wordt alweer licht buiten. Zo. Kijk eens (trekt gordijnen open). Papa kus?
D.: Nee. Nee.
V.: Alstublieft (overhandigd een flesje pap).
D.: Ga maar drinken.
V.: Mijn koffie is nog een beetje warm.
D.: Ga dan voorzichtig drinken.
V.: Ja, dat doe ik.
D.: Op papa.
V.: Heb je het alweer op?
D.: Halen papa (steekt het lege flesje in de lucht).
V.: O ja, ik kom het ophalen.
D.: Waar is de dop?
V.: Dat weet je toch.
D.: Ik wil baby Koko.

Rubriek D-day

Daniël Dee

Daniël Dee is een Rotterdamse dichter en schrijver. Hij publiceerde diverse dichtbundels, trad onder andere op bij Lowlands en Poetry International en maakte onlangs zijn proz...

Bekijk profiel